Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου των Μητροπόλεων στην Ξάνθη (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Σοφίας Ξάνθης, η πρώτη ενημερωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου και άλλων προσώπων που ασχολούνται με την επικοινωνία των Ιερών Μητροπόλεων, για τα στελέχη των Ιερών Μητροπόλεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε υλοποίηση σχετικής αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Συνεδρίας της 2ας Ιουνίου 2016 όπως διοργανωθούν Ημερίδες με την φροντίδα της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως για τα ειδικά στελέχη των ανά Περιφέρεια Ιερών Μητροπόλεων.
Την οργάνωση και φιλοξενία της Ημερίδας ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στην Ημερίδα παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μέλος της Σ.Ε. επί του Τύπου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
Μετά την εναρκτήρια προσευχή, ο φιλοξενήσας την Ημερίδα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Πρόεδρος της Σ.Ε. επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για επιτυχία της Ημερίδας και αφού καλοσώρισε τους κληρικούς και λαϊκούς εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων, μεταξύ των άλλων τόνισε: «Όλοι μας χρειαζόμαστε γενικές κατευθύνσεις και ειδικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να απευθυνόμαστε προς τον έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό Τύπο και προς τα λοιπά Μ.Μ.Ε., καθώς και για τα κριτήρια εκείνα, τα οποία διέπουν την παρουσία μας στον παράλληλο ψηφιακό κόσμο, που πλέον αποτελεί ενδεχομένως τον πλέον πρόσφορο χώρο για ενημέρωση, ο οποίος όμως δεν είναι άμοιρος ετεροδιδασκαλιών και ποικιλόμορφων παγίδων, που μπορεί να αποτελούν απειλή για την μαρτυρία της Εκκλησίας προς τον κόσμο».
Ακολούθως ο Γραμματεύς της Σ.Ε. Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου αναφέρθηκε περιληπτικά στις αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. για έγκριση του Σχεδίου Σύστασης και Λειτουργίας Γραφείων Τύπου Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και της διοργάνωσης Ημερίδων, ανά Περιφέρεια, προς ενημέρωση των στελεχών που ασχολούνται με την επικοινωνία επί τη βάσει του ως άνω Σχεδίου.
Στη συνέχεια ο πρώτος εισηγητής, ελλογιμώτατος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος Επικοινωνίας, Ενημερώσεως και Παιδείας της Ιεράς Συνόδου, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας και Μέλος της Σ.Ε. επί του Τύπου, ανέπτυξε το θέμα: «Μ.Μ.Ε. και Εκκλησία». Ο κ. Κατσιάρας στην εισήγησή του απέβλεψε στον  προσδιορισμό της ταυτότητας της Εκκλησίας, των Μ.Μ.Ε. και την μεταξύ τους σχέση.
Μετά το διάλειμμα έλαβε τον λόγο ο δεύτερος εισηγητής, ελλογιμώτατος κ. Μάριος Κουκουνάρας – Λιάγκης, Λέκτωρ της Διδακτικής των Θρησκευτικών του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Σ.Ε. επί του Τύπου, και εισηγήθηκε το θέμα: «Εργαστηριακό Σεμινάριο: Τα θεολογικά κριτήρια στην επικοινωνία της Εκκλησίας μέσα από τα Μ.Μ.Ε.». Ο κ. Κουκουνάρας – Λιάγκης μετά από τα εισαγωγικά, χώρισε σε ομάδες τους εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι συζήτησαν και αξιολόγησαν εμπειρικά τους τρόπους επικοινωνίας της Εκκλησίας με τα Μ.Μ.Ε.
Μετά το πέρας της κάθε Εισηγήσεως επακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Εισηγητών και των Εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα