Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρώθηκε η συμφωνία για διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας

Κοινοποίηση


Δεκτές τροπολογίες για επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας που αφορά τη «διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία των δύο χωρών και άλλες διατάξεις».
Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
Δεκτές έγιναν επίσης τρεις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο και προβλέπουν ότι επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η ανακατανομή, με υπουργική απόφαση, των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 1998, σε διαφορετική υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου υπουργείου με αυτό στο οποίο διορίστηκαν βάσει των σχετικών πινάκων διοριστέων. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Επιτρέπεται η παράταση της απόσπασης των εθνικών εμπειρογνωμόνων κατά δύο επιπλέον έτη, συνολικά έξι έτη, σε υπηρεσίες της ΕΕ των κρατών-μελών αυτής ή άλλων χωρών. Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Ισχύει αναδρομικά από 25-7-2012 η δυνατότητα μετάταξης σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου των δόκιμων υπαστυνόμων των οποίων η φοίτηση διεκόπη λόγω σωματικής ανικανότητας που προήλθε από νόσο, πάθηση ή βλάβη που δεν οφείλεται στην υπηρεσία. Με την ίδια αιτιολογία δίνεται ταυτόχρονα και η δυνατότητα επανακατάταξης στην Ελληνική Αστυνομία, σε υπηρεσία γραφείου, όσων κατετάγησαν στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. (Δόκιμοι Υπαστυνόμοι και Αστυφύλακες) κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 και 2006-2007, αλλά η φοίτησή τους διεκόπη. Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που καταψήφισε.
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα