Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κλείνει η σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης-Δράμας – Με λεωφορεία του ΟΣΕ η μεταφορά των επιβατών

Κοινοποίηση


Κλείνει από 26/9 η σιδηροδρομική γραμμή Δράμας- Ξάνθης
Τεχνικές εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή Δράμας – Ξάνθης ξεκινούν από τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο fm 104,9», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, η διακοπή της κυκλοφορίας των επιβατικών τρένων θα διαρκέσει από έξι έως εννέα μήνες.




«Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια της κυκλοφορίας, που αφορά τους επιβάτες, τους εργαζόμενους στη γραμμή και τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους. Φτάσαμε στο σημείο να κλείσουμε τη γραμμή, διότι δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια 100%» είπε ο κ. Πετράκης.
Οι επιβάτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους τελικούς προορισμούς τους, ενώ δεν θα σταματήσει η κυκλοφορία των εμπορευματικών τρένων. «Οι εμπορευματικές μεταφορές δεν θα επηρεαστούν. ‘Έχουν ληφθεί τα μέτρα ώστε με ειδικό τρόπο, με μεγάλες καθυστερήσεις, με μικρές ταχύτητες και ειδικές συνθήκες, θα κυκλοφορήσουν όλα τα εμπορευματικά τρένα. Δεν νοιαζόμαστε μόνο για τη γραμμή και τον ΟΣΕ, αλλά για το σύνολο της εθνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Πετράκης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα