Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καμπανάκι από την Κομισιόν για τον Νέστο – Ζητά μέτρα για την προστασία των πτηνών από δηλητηριάσεις

Κοινοποίηση


Η Επιτροπή κάνει αναφορά στο παράδειγμα της περιοχής του ποταμού Νέστου
Να λάβει μέτρα για την προστασία των πτηνών από παράνομες δηλητηριάσεις, καλεί την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κλιμακώνοντας τη διαδικασία επί παραβάσει που κίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από την Ελλάδα να θεσπίσει γενικό σύστημα προστασίας για τα άγρια πτηνά, απαγορεύοντας, ιδίως, την εκ προθέσεως θανάτωσή τους μέσω δηλητηριασμένων δολωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Ειδικότερα η Επιτροπή, κάνει αναφορά στο παράδειγμα της περιοχής του ποταμού Νέστου (περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000), όπου το 2012 καταστράφηκε ολόκληρη αποικία του είδους γύπα, εξαιτίας της χρήσης αυτής της παράνομης πρακτικής. Σημειώνει δε, πως οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει μέχρι τώρα ελάχιστα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον και πως σε συνέχεια της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο του 2013, αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη, προειδοποιώντας ότι «εάν οι ελληνικές αρχές δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ε.Ε.».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα