Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κύκλωμα με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Θράκη – Έγραφαν φάρμακα και έπαιρναν τα χρήματα

Κοινοποίηση


Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η απάτη, η πλαστογραφία, η έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, η απιστία σχετικά με την υπηρεσία και η παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων 
Κατασχέθηκαν 157 κουτιά φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας
Η συνολική αξία των φαρμάκων ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 39, 38 (άνδρες) και 62 (γυναίκα) ετών, για απάτη, πλαστογραφία, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την ανεύρεση σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, 157 κυτίων με φάρμακα, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και η αξία τους ανέρχεται στις 8226,86 ευρώ.  
Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες, είχαν υφαρπάξει με δόλιο τρόπο τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παράνομα φάρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το αναλογούν χρηματικό ποσό κατά την εκτέλεση των συνταγών. 
Αναλυτικότερα προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) διαφόρων ατόμων, εν αγνοία τους, τους οποίους στη συνέχεια γνωστοποίησε στην 62χρονη ιατρό. 




Η 62χρονη με τη σειρά της, την 1-9-2016 προέβη στην παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων και ακολούθως απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό. 
Στη συνέχεια αυτός, το χρονικό διάστημα από 8 έως 15-9-2016, εκτέλεσε τις εν λόγω συνταγές, προκειμένου να εισπράξει παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο. 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, από τους παραπάνω αστυνομικούς και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.  
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα