Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λευκή ισοπαλία για την Ξάνθη στην Τούμπα – Πήρε τον πρώτο της βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ

Κοινοποίηση

Τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Xanthi FC. Το απόγευμα της Κυριακής, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ που προερχόταν από δυο διαδοχικές νίκες. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για περισσότερο από 20 λεπτά με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζιτς, άντεξαν στα διαστήματα της πίεσης του ΠΑΟΚ, είχαν τις δικές τους ευκαιρίες να σκοράρουν και στο τέλος έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ντεμπούτο με την ξανθιώτικη φανέλα και μάλιστα στην βασική της 11άδα πραγματοποίησε ο Χατζητερζόγλου Οκάν αλλά και ο Λάζαρος Ορφανίδης που πέρασε σαν αλλαγή. Δύο νεαροί παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της Xanthi FC.
Στο πρώτο ημίχρονο η Xanthi FC άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα με τον Ζίβκοβιτς να σταματά δύο προσπάθειες των γηπεδούχων. Κατά την εξέλιξη του α’ μέρους οι παίκτες του Λουτσέσκου κράτησαν μακριά από την εστία τους τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Για μια ξανθιώτικη ομάδα που είχε δύο τελικές προσπάθειες εκτός στόχου όμως στο διάστημα αυτό. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος, υπήρξε ένταση και αρκετές μικροδιακοπές με την ξανθιώτικη ομάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Νιέτο στο 61’ να ανοίξει το σκορ. Λίγο αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Λάζιτς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα με τον ΠΑΟΚ να έχει το πλεονέκτημα στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα.
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο 6’ ο Γιουνές προσπάθησε να απειλήσει με αριστερό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, όμως το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 8’ το σουτ του Ροντρίγκεζ απέκρουσε ο Ζϊβκοβιτς και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρβος τερματοφύλακας νίκησε τον Κουλούρη αποκρούοντας το σουτ του στο τετ α τετ. Στο 16’ το σουτ του Κάμπος πέρασε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 24’ και το σουτ του Καμαρά.
Στο 50’ ο Κάμπος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το πλασέ του μετά την πάσα του Πέλκα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Xanthi FC. Στο 61’ μετά από κλέψιμο του Καμαρά, η μπάλα έφτασε στον Γιουνές που την «έσπασε» στον Νιέτο, με τον Ισπανό να αστοχεί στο σουτ από θέση βολής. Στο 71’ άστοχο σουτ του Ροντρίγκεζ και στο 73’ ο Γλύκος απέκρουσε την σέντρα σουτ του Νιέτο προ του Σολτάνι. Στο 75’ το φάουλ του Νιέτο από καλή θέση κατέληξε στα χέρια του Γλύκου. Στο 83’ πάσα του Αθανασιάδη στον Ροντρίγκεζ, ο τελευταίος χάνει την ευκαιρία με το άστοχο πλασέ. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία όταν μετά από αδράνεια οι επιθετικοί Τιάμ – Ροντρίγκεζ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους κ.κ. Αναστόπουλο Δήμο (ΕΠΣ Αρκαδίας) – Βεργέτη Δημήτρη (ΕΠΣ Αρκαδίας) ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Γιαννουλάκης της ΕΠΣ Χανίων που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Λάζιτς (31’), Κάμπος (35’), Καμαρά (39’), Ντε Λούκας (56’), Νιέτο (87’), Ζίβκοβιτς (87’), Χατζητερζόγλου (95’). Απέβαλλε τον Λάζιτς στο 69’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79’ Τιάμ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (46’ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (59’ Αθανασιάδης).
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας (80’ Ορφανίδης Λ.), Καμαρά, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Σολτάνι, Νιέτο (92’ Ράνος), Γιουνές (64’ Βασιλακάκης).
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα