Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πύρινη κόλαση στην Θάσο – Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά, απειλήθηκαν ακόμη και ζωές!

Κοινοποίηση


«Η φωτιά είναι εκτεταμένη, έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα και δυστυχώς σε δύο περιοχές έχουμε καμένα σπίτια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει περιέλθει το νησί της Θάσου με τη φωτιά, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, να έχει κάψει σπίτια στον οικισμό «Καζαβίτι» που είχε εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου και αυτή την ώρα υπάρχει κίνδυνος για το χωριό Θεολόγος που απειλείται άμεσα.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν τόσο η πυροσβεστική όσο και ο στρατός. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ έχουν εκκενωθεί εκτός από τον  οικισμό Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.
Tα μέτωπα σε Πρίνο και Αλυκή είναι τα μεγαλύτερα και παραμένουν ανεξέλεγκτα.
«Η φωτιά είναι εκτεταμένη, έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα και δυστυχώς σε δύο περιοχές έχουμε καμένα σπίτια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.




«Όλο το βράδυ υπήρξε μία διαχείριση ώστε να μην μπορέσει να επεκταθεί, να μην μπορέσει να ξεπεράσει κάποια όρια η φωτιά και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επιτεύχθηκε» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος. 
Στο νησί επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού από τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δύση του ηλίου. Την Κυριακή αναμένεται να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα