Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στη Θάσο – «Είναι τραγικό να χάνονται ώρες διδακτικού χρόνου»

Κοινοποίηση

Την κάλυψη των κενών διδακτικών θέσεων στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Θάσο, λόγω άρνησης ή και αδυναμίας των εκπαιδευτικών να αποδεχτούν την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες του νησιού, ζητάει μετ’ επιτάσεως ο δήμαρχος του νησιωτικού δήμου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, με επιστολή του προς τον υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος, σύμφωνα με το newsbeast.gr, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «για πολλοστή φορά η Θάσος δυσκολεύεται στην κάλυψη των αναγκών της σε διδακτικό προσωπικό λόγω άρνησης ή και αδυναμίας των εκπαιδευτικών να αποδεχτούν την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες του νησιού. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες του τόπου μας ως νησιωτικού δήμου. Κατανοούμε τις θέσεις των εκπαιδευτικών που προσκαλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Δεν μπορούμε όμως να συμβιβαστούμε με τη ζοφερή πραγματικότητα της αδυναμίας στελέχωσης των σχολικών μονάδων, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά συμβούλια για την κάλυψη των κενών».
Στη ίδια επιστολή ο δήμαρχος τονίζει ότι «είναι τραγικό να χάνονται ώρες διδακτικού χρόνου από τους μαθητές των σχολείων μας, πολλές από τις οποίες αφορούν μαθήματα Γενικής Παιδείας, βασικά για την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες ή – ακόμη χειρότερα – μαθήματα κατεύθυνσης. Η ίδια κατάσταση υφίσταται και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αδυνατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να προγραμματίσουν και να λειτουργήσουν τα σχολεία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και επί ίσοις όροις με τα σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα