Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σκαρφαλώνει προς τα 70 σεντς το βαμβάκι

Κοινοποίηση

Οι τιµές δοκίµασαν τα χαµηλά του πρόσφατου εύρους 65-69 σεντς ανά λίµπρα και αντέδρασαν ανοδικά µε βοήθεια από τη ζήτηση στη φυσική αγορά. Κλώστες και εµπορικοί οίκοι θεώρησαν τα 65-66 σεντς ως ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις και προέβησαν σε νέες αγορές ποσοτήτων.
Ως αποτέλεσµα η αγορά ενισχύθηκε τεστάροντας το άνω όριο των 69 σεντς. Λογικά η δυναµική που εµφανίζεται πάλι στο βαµβάκι θα διατηρηθεί για κάποιες συνεδριάσεις ακόµα, αλλά οι αναλυτές συνιστούν να µην υπερ-ενθουσιαζόµαστε, καθώς για την ώρα οι σοδειές σε βασικές παραγωγές του βόρειου ηµισφαιρίου είναι σε αξιόλογη «φόρµα». Η στρατηγική που προτείνουν είναι πωλήσεις σε ράλι. 
Ελληνική αγορά 
Κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας υπήρξαν αρκετές ζητήσεις για τη σοδειά µας, αλλά λίγες δουλειές κλείστηκαν, λόγω της περιορισµένης προσφοράς και των υψηλών τιµών που ζητάµε. Ενθαρρυντικό είναι το ότι η Άπω Ανατολή επανέρχεται µε νέες ζητήσεις για τη σοδειά µας, θέλοντας να επωφεληθεί τη γρήγορη διαθεσιµότητα της παραγωγής µας. Οι αγοραστές επιθυµούν να αγοράσουν σχεδόν 4,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκ. ’16, ενώ οι πωλητές βρίσκονται 1 σεντ υψηλότερα. Βάσει στοιχείων, αναµένεται να µπούµε στη νέα εκκοκκιστική περίοδο µε ιστορικά χαµηλά στοκ και τα τουρκικά κλωστήρια να χρειάζονται βαµβάκι.
Γιάννης Παπαδογιάννης / agronews.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα