Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Στην ΔΕΘ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Παρουσιάζει το ακαδημαϊκό του έργο

Κοινοποίηση

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δίνει για πρώτη φορά δυναμικά το παρών του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 10  Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Συμμετέχει με αυτόνομο εκθεσιακό χώρο, στο περίπτερο 15 stand Α9, στο πλαίσιο της AKADEMIA, ενός θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας 
Στον εκθεσιακό χώρο του Δημοκριτείου παρουσιάζεται το έργο των ακαδημαϊκών Τμημάτων και Σχολών και εκτίθενται ερευνητικά αποτελέσματα και μοντέλα νέων τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν στο Δ.Π.Θ. 
Ταυτόχρονα, καθ΄ όλη την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, δίνεται στο ευρύ κοινό  η δυνατότητα ενημέρωσης για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται στο Πανεπιστήμιο καθώς και για όλες τις δράσεις  της Πανεπιστημιακής κοινότητας των τελευταίων ετών.
Ήδη το περίπτερο του Δ.Π.Θ. έχουν επισκεφθεί η  Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου,  η Αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κα Λούκα Κατσέλη, και δόθηκε η ευκαιρία να  συνομιλήσουν με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, και τους Αναπληρωτές Πρύτανη κ. Φώτη Μάρη και Παντελεήμονα Μπότσαρη.
Το στίγμα του το Δ.Π.Θ. δίνει και στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μέσω του πειραματικού πρωτότυπου του Ελληνικού Πολιτικού Μη-επανδρωμένου Αεροχήματος HCUAV RX-1,  αποτέλεσμα της συνεργασίας, σε επίπεδο ερευνητικού προγράμματος, του  ΑΠΘ  με το  ΔΠΘ και ελληνικών εταιρειών που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011», της ΕΥΔΕ – ΕΤΑΚ, στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα