Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στην “φάκα” 9 άτομα στην Δράμα για λαθροϋλοτομία – Έκοβαν δέντρα παράνομα στην Εξοχή

Κοινοποίηση


Συνελήφθησαν 9 άτομα για παράνομη υλοτομία σε δασική περιοχή της Δράμας 
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε άλλους δύο ημεδαπούς σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (23-9-2016), το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, εννέα (9) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 63 ετών και επτά αλλοδαπούς, έξι υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 63, 42, 38, 36, 34 και 14 ετών και έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας. 
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα. 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι οι οκτώ από αυτούς, υλοτομούσαν παράνομα σε δασική περιοχή της Εξοχής, κατ’ εντολή των δύο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 48 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν, ενώ ο 63χρονος ημεδαπός, μετέφερε την ξυλεία με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρία (3) αλυσοπρίονα και πέντε (5) τσεκούρια. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα