Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στην Θράκη ο Πάνος Καμμένος – Επισκέφτηκε το ανακαινισμένο σχολείο του Μεγάλου Δερείου (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου παρευρέθηκε στην Τελετή Παράδοσης Πολεμικών Σημαιών στους Σχηματισμούς XII – XV M/K MΠ – ΧΧ ΤΘΜ του Δ’ ΣΣ. Στη συνέχεια επιθεώρησε το ανακαινισμένο από το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου. Αμέσως μετά μετέβη στην Ορεστιάδα όπου παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων 12 στρατιωτικών οικημάτων, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών.
Στην Ξάνθη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα παραδόθηκαν οι τρεις Πολεμικές Σημαίες, σε τρεις ιστορικές Μεραρχίες. Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Θράκη και τη Μακεδονία και αυτό θα το επιτύχουμε κατόπιν σχεδιασμού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως στόχο και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.  Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Ξάνθης που αγκαλιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται πάντα κοντά μας σε τέτοια ευχάριστα γεγονότα».
Στο Μέγα Δέρειο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:  
«Στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλάβαμε, εδώ, στο Μέγα Δέρειο, να φτιάξουμε τις υποδομές ενός σχολείου, μετά από αίτημα των κατοίκων και των παιδιών. Είναι ένα από τα έργα που έχει κάνει το Μηχανικό του Στρατού με τη συμβολή όλων των Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Δώσαμε τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να έχουν ένα πιο όμορφο σχολείο, να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, με μέσα τα οποία καταφέραμε να εξοικονομήσουμε, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά είναι ικανοποιημένα αυτή τη χρονιά, όπως μας είπαν και οι δάσκαλοί τους, από το προσωπικό που έχει έρθει από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους. 


Οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, εδώ, που υπάρχει ανάγκη, στη Θράκη, στα Πομακοχώρια. Εδώ, που χτυπάει η καρδιά μιας Ελλάδας, που ζητά τη βοήθεια και τη στήριξη του αθηνοκεντρικού κράτους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ζούμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής. Μας έχουν αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο και από την πλευρά μας θα προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Στην Ορεστιάδα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα που έχω την τιμή να σας επισκεφτώ για ακόμη μία φορά, εδώ στην όμορφη ακριτική Ορεστιάδα, στη Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, περιοχή με τεράστια επιχειρησιακή και εθνική αξία. 

Όπως γνωρίζετε, η προάσπιση της περιοχής του Έβρου λόγω της καίριας και σημαντικής αξίας που έχει στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. 

Είμαι λοιπόν εδώ στην περιοχή που πάλλεται η καρδιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, για να εγκαινιάσω 12 διαμερίσματα επαγγελματιών οπλιτών, επιλύοντας ένα μέρος του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος για πλήρη στέγαση των Υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ που υπηρετούν στη ζώνη ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.


Τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσφατα στις αρχές του μήνα εγκαινιάσαμε άλλους 17 οικίσκους στο ακριτικό μας Καστελλόριζο. 

Θέλω να γνωρίζετε ότι η ευαισθησία, η δική μου προσωπικά αλλά και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων σε θέματα προσωπικού είναι δεδομένη και αποδεικνύεται έμπρακτα με τις συνεχείς δράσεις για ικανοποίηση των αναγκών, πάντα σε συνεργασία με όλους εσάς. 

Αναπτύσσουμε μία νέα πολιτική και στρατηγική, η οποία έχει ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η πολιτική μας είναι ανθρωποκεντρική. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υλοποίηση μακρόπνοου σχεδίου στέγασης των στελεχών και παρά τη δημοσιονομική κρίση, έχει πετύχει αναλογικά μεγάλη αύξηση των κατασκευασθέντων διαμερισμάτων για τα έτη 2015 και 2016, στο 100%, το οποίο και θα συνεχιστεί  το 2017, στο 400%. Μέσω αυτής της πολιτικής, βελτιώνεται άμεσα το επίπεδο ποιότητας ζωής των στελεχών και των οικογενειών τους. 

Θεωρώ αδιανόητο να δαπανώνται χρόνια τώρα, υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς και το προσωπικό στην παραμεθόριο να μην μπορεί να στεγαστεί μέσω ορθολογιστικής και διαφανούς διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων. 


Υπενθυμίζω ότι έχουμε ξεκινήσει επίσης μια μεγάλη προσπάθεια για την καταγραφή και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προς όφελος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μία περιουσία της τάξεως των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη.

Ήδη, έχει προχωρήσει η διαδικασία και μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό ενοικίασης για 99 χρόνια, όπου τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού.

Στόχος μας είναι σε όλη την Ελλάδα και ιδίως την ακριτική χώρα, στα νησιά μας αλλά και στις μεγάλες πόλεις οι Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν να παρέχουν στέγη στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στις οικογένειές τους, χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά, όπως υποχρεώνονταν μέχρι τώρα.

Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ενός μέρους του εισοδήματος που έχει απολεσθεί, εκτός βέβαια από την υποχρέωσή μας – την οποία επαναλαμβάνω – να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξασφαλίζουμε συνεχώς τους πόρους για να υλοποιήσουμε την απόφαση όταν θα το επιτρέψει το Υπουργείο Οικονομικών.

Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε με μέθοδο και συνέπεια για μια ισχυρή και αξιόπιστη Ελλάδα, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον, με εθνική αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, πίστη και αποφασιστικότητα.

Θέλω να τονίσω ακόμη για πολλοστή φορά, ότι δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας, όπως σας ανέφερα, για να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αγαπητά στελέχη της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας,

Σας διαβεβαιώνω ότι αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και στρατηγικό στόχο η πλήρης επίλυση του στεγαστικού προβλήματός σας, έτσι ώστε να είστε απερίσπαστοι στην επίτευξη των δικών σας στόχων, που δεν είναι άλλοι από την προσήλωση στην αποστολή σας, την εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό, στοιχεία απαραίτητα της καθημερινής λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σας καλώ να αισθάνεστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο έχετε αναλάβει καθώς και το ότι έχετε αφιερώσει ένα μέρος της ζωής σας στην υπηρεσία της Πατρίδος, του κοινωνικού συνόλου αλλά και των κατοίκων αυτής της ακριτικής περιοχής. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναγνωρίζουμε έμπρακτα και τιμά την προσφορά, την αγάπη και την αφοσίωση σας στην πατρίδα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους τοπικούς άρχοντες, ότι στόχος μας είναι να μετακινηθούν ακόμα περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται η αναδιαμόρφωση όλου του σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων με μετακίνηση μονάδων από περιοχές της νοτίου και της κεντρικής Ελλάδος προς τα βόρεια σύνορά μας και ιδιαίτερα προς την περιοχή της Θράκης, που θα βοηθήσουν και στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.

Σας ευχαριστώ πολύ».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα