Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στοιχεία σοκ για τη δημόσια Υγεία – «Ακτινογραφία» με τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στοιχεία-φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας έδωσε η  Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Τα στοιχεία αναφέρονται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Η εικόνα, όπως αποτυπώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής για την περίπτωση της Θράκης:

Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης: Οφείλονται 3.500 ρεπό και κανονικές άδειες του έτους 2015 λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ο ασυντήρητος ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή των ασθενών. Ασφυξία από την έλλειψη υλικών και φαρμάκων.

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Τρομακτική έλλειψη προσωπικού. 6.000 οφειλόμενα ρεπό με αυξημένη, λόγω της κόπωσης, την πιθανότητα λάθους. Τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ελλείψεις σε κρεβάτια, φορεία, καθετήρες, αντιδραστήρια. Τα εναπομείνοντα είναι χειρίστης ποιότητας, με προδιαγραφές περασμένου αιώνα.

Νοσοκομείο Ξάνθης: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν λειτουργεί ο μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60% στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα