Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Ταξίδεψαν από την Ξάνθη μέχρι τις Φέρες με τα ποδήλατα για να τιμήσουν τον “χρυσό” Μιχαλεντζάκη

Κοινοποίηση

Τον “χρυσό” παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, από τον Έβρο, τίμησαν 15 ποδηλάτες από την Ξάνθη, που ταξίδεψαν με τα ποδήλατά τους μέχρι τις Φέρες. Οι ποδηλάτες ταξίδεψαν 161 χλμ την Κυριακή ενώ σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πήγασος αναφέρει για τα μέλη του τα εξής:
“Ξάνθη-Άβδηρα- Κοσμοσώτηρα Φερών. Και πάλι ξανά Πλόες στα ανοιχτά ακροβατώντας στην κόψη της ποδηλατικής μας ειλικρίνειας. Μια αρμάδα 15 ποδηλατών δρόμου του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, Επισήμου Μέλους Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με τις απορημένες πρωινές καλημέρες, της Πόλης-Αγοράς Της Ξάνθης, να είναι ευχολόγιο για ταξίδι ασφαλές, κατάφερε και συνέδεσε  ποδηλατικά την  πατρίδα του Δημόκριτου με την Παναγία Κοσμοσώτηρα  Φερών.

Με ολόλευκα σύννεφα στο ουράνιο στερέωμα, ατελείωτες ορθοπεταλιές, καθαρές, αυθεντικές και σε κύκλους συνεχείς, άλλοτε τεμνόμενοι και άλλοτε παράλληλοι, πότε στον Αϊ Νικόλα του Πόρτο Λάγος, στο Σπαθί της Κομοτηνής και στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, με μοναδικές και ιδιαίτερες εικόνες ψυχής και με δύναμη φωτογραφίας υγρού τοπίου της Θρακικής Γης, αποτέλεσαν στιγμές ανάπαυσης και αναζωογόνησης του βλέμματος και του σώματος, στην διαδρομή της επιστροφής πάνω στο λεωφορείο του Δήμου Αβδήρων.

Στα πιο σημαντικά και ουσιαστικά, εστάθη στο τερματισμό, η απόδοση σεβασμού και τιμής στον 17οχρονο Μαχητή Της Ζωής και Ολυμπιονίκη Κολυμβητή της Ονειρικής Κούρσας των 100 μέτρων πεταλούδας των ΠαραΟλυμπιακών αγώνων του ΡΙΟ 2016 ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗ καθώς και το σφίξιμο του χεριού του άξιου  οραματιστή και αγαπητού ευπατρίδη Αντιδημάρχου Φερών Νικολάου Γκότση. Νίκο και Δημοσθένη σας ευχαριστούμε για  την ευγενική καρτερία”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα