Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2024

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Θάσο – Εκκενώθηκαν χωριά και τραυματίστηκε πυροσβέστης

Κοινοποίηση


Εκκένωση οικισμών και πληροφορίες για καταστροφές σπιτιών. Σοβαρά τραυματίας ένας πυροσβέστης από την πυρκαγιά. 
Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα εξαιτίας κεραυνών στη Θάσο. Τέσσερα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια ενώ έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί  Άνω και Κάτω Καζαβήτι, οι Αλυκές και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.




Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές και για την κατάσβεση τους επιχειρούν συνολικά 106 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Για τις ανάγκες της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυροσβεστικές δυνάμεις μετακινήθηκαν από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη νωρίς το πρωί με κατεύθυνση το νησί της Θάσου.
Οι δυνατοί άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολο το  έργο της κατάσβεσης αλλά έχουν κλείσει και την πορθμειακή γραμμή Καβάλα-Πρίνος, με αποτέλεσμα η μετάβαση στο νησί να γίνεται μόνο από την Κεραμωτή.
Στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων,  ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 έγινε κατορθωτή η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, αυτήν την ώρα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Καβάλας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα