Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υπολειτουργεί το Ειδικό Σχολείο στην Ξάνθη – Πολλαπλά τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα

Κοινοποίηση

Πληθαίνουν οι επώνυμες δημόσιες παρεμβάσεις γονέων, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Γενισέας, – η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δημότες του Δήμου Ξάνθης- οι οποίοι έχοντας εξαντλήσει και το εναπομείναν περιθώριο υπομονής, διεκδικούν την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα το σχολείο.

Απίστευτες καταστάσεις στο κτιριακό…
Η κατάσταση στο σχολείο τείνει να γίνει χρόνο με το χρόνο μη διαχειρίσιμη σε ότι αφορά το στεγαστικό –σ.σ: τα μαθήματα γίνονται σε λυόμενες αίθουσες και σε …αποθήκη, άνευ παραθύρων, του Γυμνασίου Γενισέας με το οποίο συστεγάζεται το Ειδικό Σχολείο,  εργαστήριο λειτουργεί σε όροφο χωρίς κατάλληλη υποδομή μεταφοράς παιδιών ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα για έναν αριθμό παιδιών να είναι απαγορευτική η παρακολούθηση του μαθήματος, δεν αποκαταστάθηκαν ακόμη οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο του καλοκαιριού στο εκπαιδευτικό θερμοκήπιο και από τις τοποθετημένες βάσεις για το στέγαστρο στην είσοδο λείπει το…στέγαστρο με αποτέλεσμα να αρκούν οι φθινοπωρινές μπόρες της εποχής για τη δημιουργία…λίμνης μπροστά στην είσοδο που δυσχεραίνει την είσοδο και έξοδο των αναπηρικών αμαξιδίων, την προσέγγιση στις τουαλέτες  αλλά και την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών την ώρα του διαλείμματος!




Οι γονείς και ο διευθυντής αναρωτιούνται δημόσια πια: αν δεν αρκεί μια δεκαετία για να ξεκινήσει επιτέλους η ανέγερση κτιρίου στον χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Ε.Ε.Ε.Κ , πόσα χρόνια ακόμη χρειάζονται;
Υπολειτουργία του σχολείου με μαθήματα εκ περιτροπής
Το σχολείο δεν έχει καλύψει ακόμη τις απαιτούμενες θέσεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να εξαναγκάζονται σε περικοπές ωραρίου, σε …εκ περιτροπής μαθήματα ή και καθόλου για ένα σημαντικό αριθμό παιδιών έως ότου καλυφθούν στο σχολείο οι θέσεις βοηθητικού προσωπικού! Οι γονείς αναρωτιούνται και για αυτό το θέμα: πόσα χρόνια χρειάζονται για να επέλθει η κανονικότητα στο σχολείο και να ξεκινά τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο και όχι τον Οκτώβριο όπως γίνεται εδώ και χρόνια;
Τα παραπάνω προβλήματα, ή έστω μέρος τους , όπως το κτιριακό, είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους. Λύσεις  όμως δεν διαφαίνονται.
Ο διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Κ Γενισέας, Κ.Ψωμακέλης
Η ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ζήτησε από το διευθυντή του σχολείου κ. Κλεομένη Ψωμακέλη να τοποθετηθεί επί των παραπάνω αιτημάτων που επώνυμα τέθηκαν από τους γονείς των μαθητών του σχολείου.
Σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά κενά ο κ. Ψωμακέλης υπογράμμισε ότι σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, φέτος υπήρξε βελτίωση όχι όμως σε βαθμό που να επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Αναμένονται αυτές τις ημέρες αναπληρωτές που σίγουρα θα βελτιώσουν την κατάσταση όμως σε ότι αφορά το βοηθητικό προσωπικό, το οποίο είναι απαραίτητο για έναν αριθμό μαθητών που ακόμη δεν πήγε στο σχολείο, εκτιμά ότι η καθυστέρηση και φέτος θα είναι αναπόφευκτη και πιθανόν μέσα στον Οκτώβριο να πληρωθούν και οι θέσεις αυτές. Τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες διαθέτει.
Για το κτιριακό ζήτημα τάχθηκε στο πλευρό των γονέων, υπενθύμισε τους αγώνες που γίνονται χρόνια τώρα και τις προσπάθειες για ανεύρεση λύσης το 2014 που δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν.
Αξίζει να ακούσετε τη συνέντευξη του και κυρίως την περιγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες λειτουργεί το σχολείο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα