Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίτηση επανεξέτασης των αιτημάτων ασύλου για 2 Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Θράκη

Κοινοποίηση


Η Υπηρεσία Ασύλου έθεσε στο αρχείο τις υποθέσεις στις 21 Σεπτεμβρίου
Αίτηση συνέχισης της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος ασύλου σε πρώτο βαθμό για τους δύο τούρκους στρατιωτικούς, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και των οποίων οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο, υπεβλήθη σήμερα.
Την αίτηση κατέθεσε στην Υπηρεσία Ασύλου η δικηγόρος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, Σταυρούλα Τομαρά. Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Τομαρά, «αν το αίτημα γίνει δεκτό, τότε θα συνεχιστούν οι συνεντεύξεις των δύο στρατιωτικών και θα προχωρήσει η εξέταση των αιτημάτων ασύλου τους».
Στις 21 Σεπτεμβρίου, η Υπηρεσία Ασύλου έθεσε στο αρχείο τις υποθέσεις για δύο από τους αιτούντες και, όπως δήλωνε η δικηγόρος τους, αιτία ήταν η ένσταση που υποβλήθηκε για εξαίρεση μίας χειρίστριας από την υπόθεση.
Για έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό η Υπηρεσία είχε απορρίψει σε πρώτο βαθμό το αίτημα διεθνούς προστασίας. Κατά αυτής της απορριπτικής απόφασης η κ. Τομαρά σημειώνει ότι θα υποβάλει αύριο προσφυγή στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους πέντε αιτούντες, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, οι συνεντεύξεις τους σε πρώτο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, πάντως, εκκρεμούν και απαντήσεις στα αιτήματα αναδοχής για τους πέντε στρατιωτικούς, που έχει καταθέσει η συνήγορος τους, προκειμένου να προωθηθούν οι αιτήσεις ασύλου τους για εξέταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα