Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ένας 18χρονος από την Ξάνθη

Κοινοποίηση


Μεγάλη η επιτυχία του Γιλμάζ Χουσμέν από την Ξάνθη ο οποίος κατάφερε να περάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Ο 18χρονος Γιλμάζ, ο οποίος φέτος αποφοίτησε από το λύκειο, έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή. Είναι ένας από τους 16, ανάμεσα στους 750 εξεταζόμενους, που κατάφερε να περάσει στη σχολή.
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στην Ξάνθη ο Γιλμάζ, γιος νοσηλεύτριας. Φέτος έδωσε και πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην Αθήνα.
Όμως διαφορετικά όνειρα έχει ο Γιλμάζ, ο οποίος από τα 15 του ασχολείται καθημερινά με το θέατρο. Το “μικρόβιο” του θεάτρου, όπως σημειώνει ο ίδιος, μπήκε μέσα του μετά από μια σχολική παράσταση στην οποία πήρε και μέρος. Ο Γιλμάζ Χουσμέν στη συνέχεια με τη στήριξη του Κώστα Λειβαδίτη, από το τοπικό εργαστήριο θέατρου στην Ξάνθη, άρχισε να κάνει μαθήματα, να παίζει σε παραστάσεις καθώς συμμετείχε και στον επαγγελματικό θίασο του θεάτρου. Προετοιμάστηκε στις εξετάσεις με τον Βασίλη Λειβαδίτη και με μεγάλη επιτυχία πέρασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Ο Γιλμάζ από την Ξάνθη θα κάνει το πρώτο βήμα στα όνειρα του από τη Δευτέρα αρχίζοντας τα μαθήματα στη Δρματική Σχολή. Το όνειρο του είναι να κάνει θέατρο για πάντα και να μπορεί να ζει από αυτό. Θέλει να συνεργαστεί με καλούς καλλιτέχνες. Αν του δοθεί η ευκαιρία θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία δηλώνει στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα azinlikca.gr.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα