Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στιγμές τρόμου για 2 αθλητές που χάθηκαν στο Παρανέστι – Επιχείρηση διάσωσης από την ΕΟΔ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στην επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε για τον εντοπισμό και την διάσωση δύο αθλητών που χάθηκαν, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, συμμετείχε ενεργά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης. 
Η ΕΟΔ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και τις διοργάνωσης και κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως δύο αθλητές είχαν χαθεί στο κομμάτι της διαδρομής μεταξύ Μόμας Ζαρκαδιάς.
Πιο συγκεκριμένα δύο μέλη της ΕΟΔ και ένα μέλος των Ραδιοερασιτεχνών Δράμας αφού έκαναν χρήση της κλήσης του 112 ξεκίνησαν και εντόπισαν τους αθλητές μέσα στο Μέγα Ρέμα σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.
Μία δεύτερη ομάδα από διασώστες σκάναρε το μονοπάτι από την απέναντι πλευρά και βρισκόταν σε ετοιμότητα. Η επιχείρηση κράτησε περίπου πέντε ώρες, καθώς ο ένας εκ των δύο αθλητών είχε τραυματιστεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα. Οι δύο αθλητές μεταφέρθηκαν στο Παρανέστι. 

“Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους διασώστες που ήρθαν και μας μάζεψαν. Εκεί που αρχίζαμε και μπαίναμε σε κατάσταση επιβίωσης με το κρύο και την υγρασία όλο και να αυξάνεται και το νερό να τελειώνει, ήρθαν και μας ‘ανέστησαν’ κανονικά. Να ναι καλά τα παιδιά και του χρόνου αχρείαστοι!” έγραψε ένας εκ των δύο αθλητών στο διαδίκτυο μετά την περιπέτεια που έζησε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα