Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου – Θα απουσιάζουν οι Βουλευτές του Νομού

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση με θέμα την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται γνωστό πως λόγω υποχρεώσεων οι Βουλευτές του Νομού θα απουσιάζουν από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
“Η  επέτειος της 4ης Οκτωβρίου  είναι η πιο σημαντική στη νεώτερη ιστορία της Ξάνθης αλλά και της  Θράκης εν γένει. Σηματοδοτεί την αρχή της ελευθερίας  για την περιοχή και τον νομό. Ο εορτασμός τέτοιων σημαντικών  ιστορικών γεγονότων είναι ευκαιρία για να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και την ελευθερία  ως κατακτημένο  αγαθό αλλά και διακύβευμα κάθε εποχής. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός αναβιώνουν επικίνδυνα , η Ιστορία μπορεί να διδάξει τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα  και  την ειρηνική συνύπαρξη των λαών , μακριά από εθνικισμούς και εθνικά μίση που τεχνηέντως υποδαυλίζονται.

Τιμούμε τις εκδηλώσεις μνήμης και δηλώνουμε ότι οι βουλευτές του Νομού δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν λόγω της υποχρέωσής τους να  βρίσκονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου , οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Αγιασμός του Κοινοβουλίου  και η ψηφοφορία για την εκλογή Κοσμητόρων”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα