Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επεισόδια σε καταυλισμό προσφύγων στη Βουλγαρία

Κοινοποίηση


Συνελήφθησαν τετρακόσιοι πρόσφυγες και τραυματίστηκαν 24 αστυνομικοί
Κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού, η βουλγάρικη αστυνομία διέλυσε, χθες, εξαγριωμένους πρόσφυγες και μετανάστες σε καταυλισμό της πόλης Χαρμανλί, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση εξόδου από τον χώρο λόγω κρουσμάτων μεταδοτικών νοσημάτων.
Περίπου δυο χιλιάδες άτομα, αφγανικής κυρίως καταγωγής, προκάλεσαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις του καταυλισμού, έβαλαν φωτιές σε λάστιχα αυτοκίνητων και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν για να καταστείλουν την αναταραχή.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι συνελήφθησαν τετρακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τραυματίστηκαν είκοσι τέσσερις αστυνομικοί
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, στο καταυλισμό έσπευσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος ανέβαλε, λόγω των γεγονότων, την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Ουγγαρία.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα πρόκειται να επαναπροσληφθούν από τον συγκεκριμένο καταυλισμό δεκάδες άτομα στο Αφγανιστάν απ’ όπου κατάγονται. Παράλληλα προειδοποίησε τους πολίτες να προσέχουν τι ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα, διότι οι εκκλήσεις για λιντσάρισμα και αυθαίρετη κακοποίηση των φιλοξενούμενων στον καταυλισμό μπορούν να φέρουν πολλά προβλήματα.
«Συνήθως εκεί, όπου σημειώνονται τέτοιες αναταραχές, ακολουθεί τρομοκρατική πράξη, διότι κάποια άτομα από το Ισλαμικό Κράτος παρακολουθούν το Ίντερνετ και μετά ξυπνούν κοιμώμενοι τρομοκρατικοί πυρήνες», είπε.
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα