Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίθεση λύκου σε πρόβατα στα Αρριανά!

Κοινοποίηση


Συνέχεια στις επιθέσεις λύκων στο νομό Ροδόπης, αυτή τη φορά στον Δήμο Αρριανών.
Μία ακόμα καταγράφηκε στις 15 Νοεμβρίου στο νομό μας και συγκεκριμένα στα Αρριανά. Σε μαντρί που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το χωριό, σημειώθηκε η επίθεση του λύκου, όπως μαρτυρούν άνθρωποι του οικισμού. Ο ιδιοκτήτης – κτηνοτρόφος είδε ορισμένα από τα ζώα του νεκρά και άλλα τραυματισμένα και δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Τις νυχτερινές ώρες ο λύκος κατάφερε να μπει μέσα στο μαντρί, αναζητώντας την τροφή ανάμεσα στα ζώα.
Μόλις πριν έναν μήνα επίθεση λύκου σημειώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα με 250 πρόβατα στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου Ροδόπης. Επιθέσεις λύκων σε κοπάδια της Ροδόπης και γενικά της Θράκης έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Για την υπόθεση μάλιστα ενημερώθηκε το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κτηνίατροι του οποίου κλήθηκαν να κάνουν επιτόπιους ελέγχους και να δρομολογήσουν τη διαδικασία των αποζημιώσεων. Οι λύκοι επιτίθενται τις βραδινές ώρες, προκαλούν τραύματα στην περιοχή του λαιμού των προβάτων και αποχωρούν.
Τα πρόβατα συνήθως καταλήγουν από αιμορραγία μετά τα σοβαρά τραύματα που τους προκαλούν οι λύκοι. Ανάλογα περιστατικά επιθέσεων έχουν σημειωθεί και σε άλλα σημεία της Ροδόπης. Ενδεικτική είναι η περίπτωση επίθεσης στη Νέα Σάντα Ροδόπης, όμως σε μοσχάρια.
azinlikca.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα