Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανίδα υιοθέτησε την γάτα που πυροβολήθηκε με αεροβόλο στην Κομοτηνή και έχασε το πόδι της

Κοινοποίηση

Στο σπίτι μιας Γερμανίδας συγγραφέως που διαμένει νόμιμα κοντά στη Βενετία της Ιταλίας βρήκε καταφύγιο ο Φρογκ, η γάτα που εντοπίστηκε τον Μάιο του 2016 να σέρνεται πυροβολημένη στην πόλη της Κομοτηνής με την λεκάνη της γεμάτη κατάγματα, που είχαν κολλήσει στραβά και με διαλυμένο το ένα της πόδι…

Για το ζώο ενημερώθηκε η Μαρία Καδρούδη, η οποία έσπευσε να μαζέψει το σοβαρά τραυματισμένο ζώο. Το μετέφερε σε κτηνιατρείο και οι ακτινογραφίες αμέσως έδειξαν το σφαιρίδιο του αεροβόλου, που είχε παραλύσει το ένα άκρο αλλά και τα σπασίματα στα οστά ίσως από τροχαίο, κλωτσιά ή άλλη αιτία…
Στην έκκληση της κας Καδρούδη, που έγινε στις 27 Μαΐου, ανταποκρίθηκαν οι εθελόντριες του φιλοζωικού σωματείου S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) το οποίο εδρεύει στη Αθήνα. Μάλιστα η Ναυσικά, που είναι μια εκ των εθελοντριών, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ταξίδεψε μέχρι την Κομοτηνή για να παραλάβει το χτυπημένο ζώο, το οποίο στις 17 Ιουνίου έφτασε στην Αθήνα και εκεί προγραμματίστηκε η χειρουργική αφαίρεση του αγκυλωμένου άκρου του και η θεραπεία του αφού αντιμετώπιζε και δερματικά προβλήματα.



Η ακτινογραφία έδειξε το σφαιρίδιο του αεροβόλου που ήταν η αιτία ώστε να παραλύσει το πόδι της γάτας.
Τα έξοδα για το ταξίδι – αστραπή προσέφερε μέλος του σωματείου τους και ο γερμανικός φιλοζωικός σύλλογος Peace4Paws (Ειρήνη για τα αδέσποτα) αφού έγινε η επέμβαση και το ζώο ανάρρωσε πρόσφερε να χρήματα ώστε ο Φρογκ να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στην οικογένεια του στην Ιταλία στις 26 Αυγούστου.

Το ζώο περιφερόταν για καιρό έτσι εξαθλιωμένο, παράλυτο γεμάτο πληγές…
Αυτό το καταταλαιπωρημένο πλάσμα, ηλικίας περίπου 4 ετών, που στην Κομοτηνή βίωσε την βία από τους ανθρώπους χάρη στον ενδιαφέρον κάποιων στάθηκε ξανά στα τρία του πόδια, ζεστάθηκε, χόρτασε, ξεδίψασε, πλύθηκε και έπαψε να τριγυρνά στους επικίνδυνους ελληνικούς δρόμους.
Ασφαλής χορταίνει και με χάδια!
Πρόκειται για άλλη μια ιστορία με ευτυχές τέλος επειδή κάποιοι νοιάστηκαν, επειδή κάποιοι προσέφεραν ακόμα και από το υστέρημα τους για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας, επειδή κάποιοι προσέφεραν χρόνο για να σώσουν ένα ζώο που υπέφερε, επειδή για κάποιους είχε σημασία και αυτό το πλάσμα να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για μια κανονική γατίσια ζωή χωρίς πόνο και αγωνία.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα