Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιορτή ψωμιού στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας Γιορτής Ψωμιού υλοποιεί το Σωματείο Αρτοποιών της Ξάνθης το τριήμερο 26-29 Νοεμβρίου 2016 στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο της Ξάνθης.
Όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αμπεριάδης και η Γενική Γραμματέας Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη η διοργάνωση έχει σαν στόχο να δείξει στον καταναλωτή τη σημασία που έχει ο «παραδοσιακός φούρνος της γειτονιάς», όπου ζυμώνεται και ψήνεται το ψωμί που φτάνει στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας. «Προσπαθούμε και παράγουμε αγνά προϊόντα σε προσιτές τιμές» ανέφεραν και υπενθύμισαν ότι στην αγορά υπάρχουν σούπερ μάρκετ που ψήνουν κατεψυγμένο ψωμί εισαγωγής που είναι άγνωστης προέλευσης καθώς και εισαγόμενα ψωμιά και ζύμες.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν αρτοποιοί από την Ξάνθη, τη Βόρεια Ελλάδα, την Αθήνα, την Πελοπόνησο και τη Στερεά Ελλάδα. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό το πρωί της Κυριακής από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επισκέπτονται τη Γιορτή τα σχολεία της περιοχής.
azinlikca.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα