Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Οι selfies του Τσίπρα με μουσουλμάνες μαθήτριες και η βόλτα σε τοπικό καφενείο

Κοινοποίηση


Δείτε εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη
«Το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φροντίσει ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη για όλους τους Έλληνες, για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους 635 μαθητές του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου στην Ξάνθη.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μαθητές και τους καθηγητές. Δύο μαθήτριες του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Αμέσως, ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παιδείας κατευθύνθηκαν στο γραφείο των καθηγητών, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου, με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής. Οι τάξεις δεν επαρκούν, γι’ αυτό λειτουργούν 18 τμήματα το πρωί και 4 το απόγευμα, σε κάθε αίθουσα συνωστίζονται 40 μαθητές και η αυλή είναι εξαιρετικά μικρή. Στο σχολείο διδάσκουν περίπου 42 καθηγητές, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.
Κατά την ομιλία του στους μαθητές, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι σε έναν χρόνο θα έχουν βρεθεί και άλλες αίθουσες ώστε το σχολείο να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ο υπουργός Παιδείας είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο για να βρεθούν αυτές οι αίθουσες.
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, οι μαθητές έτρεξαν προς το μέρος του για να του κάνουν χειραψία και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε αρκετούς, με δυσκολία άνοιγε χώρο για να περάσει ανάμεσά τους και με μεγάλη προθυμία φωτογραφήθηκε με τους μαθητές.
Νωρίτερα φωτογραφήθηκε και στη Φίλλυρα Ροδόπης και ήπιε καφέ σε τοπικό παραδοσιακό καφενείο.
Δείτε τις φωτογραφίες:

newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα