Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση μαθητών από τη Θράκη – Υπό έλεγχο η κατάσταση τους

Κοινοποίηση

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να διερευνηθούν τα αιτία που οδήγησαν τους μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής μαζικά στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης.
Τα παιδιά που ξεκίνησαν την Πέμπτη από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, καθ’ οδόν έκαναν τρεις στάσεις για φαγητό, ενώ την Παρασκευή το πρωί εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα της δηλητηρίασης.
Ειδικότερα, με συμπτώματα από το ανώτερο και κατώτερο γαστρεντερικό σύστημα μεταφέρθηκαν την Παρασκευή, 23 μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι στο «Γ.Γεννηματάς».
Από αυτούς οι 39 εισήχθηκαν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για αντιμετώπιση και παρακολούθηση. Η κατάσταση των ασθενών είναι υπό έλεγχο.
Σε όλους τους μαθητές παρασχέθηκε η δυνατότητα της ψυχολογικής υποστήριξης από την κοινωνική υπηρεσία.
Τους μαθητές επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για τη σαφή βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους.
Στο Νοσοκομείο ευρίσκονται οι συνοδοί καθηγητές και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας προς υποστήριξη των μαθητών.
Αίθουσα σύνταξης ert.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα