Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση φοιτητών στην Ξάνθη για τα δρομολόγια προς τη Πανεπιστημιούπολη

Κοινοποίηση


Κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ για τη δωρεάν μεταφορά φοιτητών
Κινητοποίηση για τη δωρεάν μεταφορά τους με τα λεωφορεία των Κιμμερίων πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα Πολυτεχνικής του ΜΑΣ την Τρίτη 22 Νοέμβρη στα γραφεία του ΚΤΕΛ.
Οι φοιτητές ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν κινητοποιηθεί πολλές φορές για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολές τους (σίτιση, στέγαση, μεταφορές) τόσο στη φοιτητική μέριμνα όσο και στην κοσμητεία. Μάλιστα με προηγούμενες κινητοποιήσεις πέτυχαν να αυξηθούν τα δρομολόγια του Πανεπιστημίου, χωρίς όμως και πάλι να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται μόνο έξι δρομολόγια, με αποτέλεσμα οι εστιακοί φοιτητές να είναι αποκλεισμένοι από την πόλη. Γι’ αυτό διεκδικούν την αύξηση των δρομολογίων και τη δωρεάν μεταφορά τους με τα λεωφορεία των Κιμμερίων.
Παράλληλα με την κινητοποίησή τους, οι φοιτητές ξεκαθάρισαν πως γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπαίτιοι γι’ αυτά τα ζητήματα δεν είναι η κακοδιαχείριση, αλλά η πολιτική που ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που στηρίζουν την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. «Άλλωστε αυτή η πολιτική μείωσε τον προϋπολογισμό των Ιδρυμάτων μας κατά 80% από το 2011, αυτή η πολιτική βάζει ιδιώτες μέσα στα Πανεπιστήμια που μας βλέπουν σαν πελάτες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:
«Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Ούτε ευρώ από τις τσέπες μας για σίτιση – στέγαση -μετακίνηση – αναλώσιμα! Άμεση αύξηση των δρομολογίων! Δωρεάν μετακίνηση με τα δρομολόγια των Κιμμερίων!».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα