Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαϊκή Αντίσταση: Για την αντιφασιστική κινητοποίηση της 5ης Νοέμβρη

Κοινοποίηση

Με ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό τρόπο απάντησαν πολλές εκατοντάδες νεολαίων και εργαζόμενων το Σάββατο 5 Νοέμβρη στην πρόκληση των φασιστών της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν εγκαίνια των νέων γραφείων τους. 
Παρά την παραπληροφόρηση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από διάφορα ΜΜΕ, που προβάλλουν είτε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του, είτε τον κλεφτοπόλεμο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού μπλοκ με τις δυνάμεις καταστολής, η πραγματικότητα είναι, ότι το Σάββατο δόθηκε μια μαζική και δυναμική απάντηση στο φασισμό, η οποία σηματοδοτήθηκε από τον παλμό και την αγωνιστικότητα του μπλοκ που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο. Το μπλοκ αυτό, στο οποίο συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση, και με κύριο κορμό το σύλλογο της Πολυτεχνικής Σχολής όπου συσπειρώθηκαν εκατοντάδες νεολαίοι, έσπασε με μαζικούς, πολιτικούς όρους την αστυνομοκρατία και τον αποκλεισμό κεντρικών δρόμων, και ανέδειξε την αναγκαιότητα ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος στενά δεμένου με ένα κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησής του. Αντιπαρατέθηκε στην πράξη τόσο με λογικές ενός άσφαιρου αντιφασισμού που δίνει άλλοθι στην κυβερνητική παράταξη και την πολιτική της, όσο και με λογικές «πολεμικής αναμέτρησης» με τους φασίστες και τις δυνάμεις καταστολής, που υποτιμούν και προβοκάρουν τη λαϊκή πάλη. 
Η Λαϊκή Αντίσταση, αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θέλησε να δώσει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου. Γι αυτό διαχωρίστηκε από την αρχή, πολιτικά και κινηματικά από το μπλοκ ΚΕΕΡΦΑ-ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό έκανε μαζική παρέμβαση το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία απευθυνόμενη ανοιχτά και πλατειά στον κόσμο της πόλης, γι αυτό κάλεσε ξεχωριστή συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαφωνώντας με την παραμονή στην πλατεία πριν και μετά την πορεία. Η συμμετοχή εκατοντάδων νέων στο μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου, έδωσε τελικά τη δυνατότητα να πάρει η αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου χαρακτηριστικά μαζικής και αγωνιστικής απάντησης στο φασισμό, γεγονός που γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί από πολλές πλευρές.
Η Λαϊκή Αντίσταση καλεί το λαό και τη νεολαία της Ξάνθης να βαδίσει το δρόμο του αγώνα, ενάντια στο φασισμό και τη φασιστικοποίηση της δημόσια ζωής, ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της καταρράκωσης εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. 
Τις ημέρες που έρχονται, και ενόψει της προκλητικής επίσκεψης του Ομπάμα -ηγέτη της πιο επιθετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στον κόσμο- παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχει ιδιαίτερη σημασία να βγει ο λαός στο δρόμο και να διαδηλώσει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση και τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών επεμβάσεων. 
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και στην πόλη μας στις 15 και 17 Νοέμβρη.
Με μαζικούς αγώνες να αντιπαλέψουμε το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα