Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Mαστορέματα που πρέπει να κάνεις πριν το χειμώνα

Κοινοποίηση


Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψη
Αν μπορούσαμε να διαιρέσουμε το χρόνο σε περιόδους, ανάλογα με τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που φέρνουν στο σπίτι, τότε ο χειμώνας θα βρισκόταν σίγουρα στην κορυφή. Είναι βέβαιο ότι όλες οι διαρροές, η υγρασία, η μούχλα και τα λοιπά δεινά θα σου χτυπήσουν την πόρτα, όταν θα είναι δυσκολότερο να τα αντιμετωπίσεις.
Ποια είναι, λοιπόν, η λύση; Όπως συνηθίζουμε να λέμε, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βεβαιωθείς ότι το σπίτι σου είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις κακουχίες των χειμερινών μηνών. Βάλε στο πρόγραμμα σου να ασχοληθείς με ορισμένα σημαντικά σημεία και αν χρειαστεί, να ολοκληρώσεις τα απαραίτητα μαστορέματα πριν το χειμώνα.
Το Douleutaras.gr στάθηκε στο ποιες είναι οι κυριότερες πηγές προβλημάτων και πρότεινε μέτρα πρόληψης, ώστε να μη χρειαστείς να ξοδέψεις μισή περιουσία για να περιορίσεις το «κακό».
Tι μαστορέματα πρέπει να κάνεις πριν χειμωνιάσει;
Έλεγξε τη στέγη του σπιτιού σου
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έλεγξες ή επιδιόρθωσες τη στέγη σου; Ακόμη και αν δεν έχεις εντοπίσει κάποιο σημάδι, που να φανερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη σκεπή, θα πρέπει καλού – κακού να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά. Ίσως παρατηρήσεις ρωγμές και ζημιές, που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και τον αέρα, τις οποίες μέχρι στιγμής αγνοούσες.
Μόλις πιάσουν τα πρώτα τσουχτερά κρύα του χειμώνα και ο καιρός χαλάσει για τα καλά, θα είναι αδύνατο, δυστυχώς να αναλάβεις τέτοιου είδους μαστορέματα. Mια μικρή ρωγμή είναι αρκετή για να γεμίσει υγρασία όλο το ταβάνι, οπότε σου συστήνουμε να μην αποφύγεις αυτή την εργασία!
Καθάρισε την καμινάδα
Αν περιμένεις, πώς και πώς, να ανάψεις το τζάκι σου και να καθίσεις δίπλα στη φωτιά, τότε δεν θα πρέπει να παραλείψεις να καθαρίσεις την καμινάδα. Με το πέρασμα του χρόνου και όσο συχνότερη είναι η χρήση του τζακιού, συγκεντρώνονται στην καμινάδα στάχτες και πίσσα.
H πίσσα και η στάχτη, όχι μόνο μειώνουν την απόδοση του αλλά είναι και εξαιρετικά εύφλεκτα στοιχεία, πράγμα πολύ επικίνδυνο για το σπίτι σου. Εκτός αυτού είναι πολύ πιθανό, να έχουν βρει καταφύγιο στο εσωτερικό της καμινάδας μικρά ζωάκια και πουλιά. Οπότε σε κάθε περίπτωση αυτή την εργασία δεν μπορείς να την αποφύγεις, αν θέλεις να απολαύσεις τη ζέστη του τζακιού σου.
Μην ξεχνάς τις υδρορροές
Οι υδρορροές βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο κάθε κατοικίας, με αποτέλεσμα είναι διαρκώς εκτεθειμένες στα διαφορετικά καιρικά φαινόμενα. Θα πρέπει να γνωρίζεις, επομένως ότι όταν αναμένεται να χαλάσει ο καιρός, αλλά και μετά από κάθε βροχή, είναι απαραίτητο να τις καθαρίζεις. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει 99,9% πιθανότητα να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο της πλημμύρας.
Μην περιμένεις να βουλώσει η αποχέτευση για να τη θυμηθείς! Βάλε τα γάντια σου και πιάσε τη δουλειά. Κάθε χρόνο θα πρέπει εκτός από τον τακτικό καθαρισμό να γίνεται και απολύμανση της αποχέτευσης για να εξοντώνονται οι μικροοργανισμοί και τα ζωύφια.
Mην ξεχάσεις, επίσης, να ελέγξεις τις σωληνώσεις και τη θέρμανση! Σου ευχόμαστε καλή προετοιμασία και έναν ακόμη καλύτερο χειμώνα!
Αναδημοσίευση από Newsbeast.gr / Douleutaras.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα