Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέο παραλήρημα Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης

Κοινοποίηση


«Δεν είναι ιερό κείμενο, θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο»
Σε νέο παραλήρημα κατά της συνθήκης της Λωζάνης προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας! Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Συνθήκη «δεν είναι ένα ιερό έγγραφο» και το περιεχόμενο του «θα πρέπει να συζητηθεί».
«Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα «A Haber» και πρόσθεσε:
«Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. (Όμως), η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε… Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στην Λωζάνη. Να μας συγχωρέσουν. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τους στόχους του 2023.
Γνωρίζουμε ότι θα πατήσουμε τον πόδι πολλών πλευρών. Θα αγγίξουμε πολλά συμφέροντα. Αυτό θα το πράξουμε μαζί σε κάθε περίπτωση. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα