Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σαμαράς από την Ξάνθη: “Καμία συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ” – Στήριξη σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Αν είχε το θάρρος να βγει και να παραδεχθεί τα λάθη του, και – κυρίως – αν έδειχνε την τόλμη να βοηθήσει για να διορθωθούν τα λάθη αυτά, τότε μόνος του θα άλλαζε την εικόνα του», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης.
«Αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε…», συμπλήρωσε.
Αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χάσει τους μισούς ψηφοφόρους του από το 2015, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός υστερεί ακόμη και στην «καταλληλότητα» έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις.

«Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα εκεί που την είχαμε φτάσει στα τέλη του 2014! Και να την πάει πολύ πιο πέρα… Σας το λέω εγώ, που στήριξα και τον προηγούμενο αρχηγό της παράταξης και τον επόμενο! Οσο δεν το έκανε κανείς… Και το κάνω ασφαλώς για την παράταξή μας. Αλλά το κάνω και για τη χώρα, που έχει ανάγκη την παράταξή μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ!», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ πρόσθεσε ότι έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης που επιμένει να φύγει το συντομότερο ο κ. Τσίπρας.
Για επίσκεψη Ομπάμα: Οσοι τον υποδέχονται κάποτε έκαιγαν σημαίες των ΗΠΑ
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. «Σε λίγες μέρες έρχεται στην Ελλάδα ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Μπάρακ Ομπάμα. Καλά κάνει κι έρχεται. Η επίσκεψη ενός Aμερικανού Προέδρου είναι κέρδος για τη χώρα. Αν μη τι άλλο, στέλνει, ένα μήνυμα στη γειτονιά. Καταλαβαινόμαστε… Ένα εθνικά, πολύ χρήσιμο μήνυμα! Βέβαια, ας μην έχουμε κοντή μνήμη: Όσοι υποδέχονται σήμερα τον Πρόεδρο Ομπάμα, πριν κάτι χρόνια πρωτοστατούσαν σε διαδηλώσεις εναντίον του Κλίντον, που επισκεπτόταν τη χώρα μας. Και έκαιγαν και αμερικανικές σημαίες… Τότε βέβαια, θα μας πουν το παραμύθι, ότι “είχαν αυταπάτες”… Δεν είναι έτσι! Και «αυταπάτες» να είχαν τότε, μέσα από την ακραία ιδεολογία τους, έχουν εξελιχθεί σήμερα σε … «αυτ-απαταιώνες»! Κι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τίποτε!!!»

Επίθεση σε Τσίπρα
Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για τις επιλογές του στην οικονομία, το προσφυγικό, αλλά και την εξωτερική πολιτική.
«Ηλθε τάζοντας “ελπίδα” κι έφερε τη μεγαλύτερη απογοήτευση. Ηλθε διακηρύσσοντας πως θα σχίσει τα μνημόνια. Κι έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο! Ενώ ήδη μας προετοιμάζει για το τέταρτο. Ηλθε υποσχόμενος τη 13η σύνταξη. Κι έκοψε και τη 12η! Ηλθε καμαρώνοντας ότι ”θα βαράει τα νταούλια να χορεύουν οι αγορές”, αλλά τελικά βαράει τους… Ελληνες και τον χορεύουν οι αγορές!  Υστερα παραδέχθηκε πως… δεν τα είχε υπολογίσει καλά, ότι δεν ήξερε τι γίνεται στην πραγματικότητα, κι ότι είχε ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες!», είπε ο κ. Σαμαράς.
Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Τσίπρα ότι μαζί με τον κ. Βαρουφάκη οδήγησαν τη χώρα στο «παρά ένα» αναγκαστικής επιστροφής στη δραχμή και ότι ο πρωθυπουργός έβαλε τη χώρα σε νέο μνημόνιο, με αποτέλεσμα το χρέος να γίνει ξανά μη βιώσιμο. Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του είχε σχεδόν εκμηδενίσει την είσοδο προσφύγων, ενώ τώρα «σαρώνουν τη χώρα», έχουν γίνει ξανά ανεξέλεγκτοι οι κουκουλοφόροι που δημιουργούν «άβατα» μέσα στις πόλεις και χτυπούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν, «με τα “στραβά μάτια” της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».  

Αναφέρθηκε και στις προκλήσεις από την Τουρκία. «Δεν είχαμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά είχαμε αποκαταστήσει συνθήκες ηρεμίας μαζί της. Και δεν υπήρχε αυτό το όργιο προκλήσεων τότε,
να αμφισβητούνται παλαιότερες συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Δεν υπήρχαν τότε, τέτοιες πρωτοφανείς προσβολές, ακόμα κι από την… Αλβανία! Γιατί υπάρχουν σήμερα; Γιατί απλούστατα, κατάντησαν τη χώρα μας, λιγότερο αξιόπιστη και πολύ πιο αποδυναμωμένη διεθνώς. Κι αυτό το καταλαβαίνουν κάποιοι γείτονες και μας προκαλούν», σχολίασε.
Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τη χώρα στους «διακινητές και στις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ», δημιουργώντας ένα πολύ επικίνδυνο πρόβλημα.
«Είχαμε επιτύχει να είναι η Ελλάδα, ένα «προπύργιο ασφαλείας» μέσα σε μια ταραγμένη περιοχή. Τώρα ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει τη χώρα ένα απέραντο hot spot», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα