Η Στέλλα Σπανού από την Ξάνθη ήταν η Σεφ στην Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας στην Κίνα

Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2016

Η Chef της Εβδομάδας Ελληνικής Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στην Κινεζική Πόλη guangzhou ήταν η Στέλλα Σπανού από την Ξάνθη. Η Εβδομάδα Ελληνικής Γαστονομίας διοργανώθηκε από το Ελληνικό Προξενείο με την υποστήριξη του ΕΟΤ και διαφόρων τοπικών κινεζικών φορέων.

Εκπροσωπώντας την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων η Στέλλα Σπανού βρέθηκε στην Κινεζική Μεγαλούπολη των 15 εκατ. κατοίκων, προσκεκλημένη του Έλληνα Πρόξενου Π. Τασσόπουλου για τη διοργάνωση που είχε σαν στόχο να γνωρίσει στο κοινό της περιοχής της Ελληνική Κουζίνα και να προωθήσει τον τουρισμό της χώρας.

Οι εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της κινεζικής περιοχής έγιναν σε ξενοχοδείο της πόλης και στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η Σεφ από την Ξάνθη παρουσίασε διάφορες γεύσεις από τη χώρα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, συνδύασε τα ελληνικά πιάτα με τις γαστρονομικές και πολιτισμικές αναφορές των Κινέζων ενώ εκπαίδευσε Κινέζους μάγειρες στην παρασκευή τους.

Το κοινό στην Κίνα αλλά και ο τύπος, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελληνική Γαστρονομία καθώς επίσης και για τα ελληνικά προϊόντα όπως τα κρασιά και το ελαιόλαδο – που δεν βρίσκεται στην κινεζική διατροφή- ενώ η Στέλλα Σπανού δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενη για την υποδοχή και την επιτυχία της εβδομάδας που διοργανώθηκε στη Guangzhou.



Κοινοποίηση

Δείτε επίσης