Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα μπουντρούμια της Ιεράς Εξέτασης γίνονται πολυτελή ξενοδοχεία

Κοινοποίηση

Τοίχοι καλυμμένοι με γκράφιτι, μασονικά σύμβολα, συνταγές για αλχημιστικά ξόρκια… Λέξεις γραμμένες με αίμα, ούρα, κόπρανα και λάσπη! Σε μια γωνιά ο σκελετός μιας μάγισσας που καταδικάστηκε σε θάνατο.
Όχι, το παραπάνω δεν είναι δωμάτιο του τρόμου σε κάποιο λούνα παρκ. Είναι δωμάτιο ξενοδοχείου και μάλιστα πολυτελούς και πανάκριβου!
Η υστερία του dark tourism κερδίζει όλο και περισσότερους fans και στην Ευρώπη και οι Ιταλοί αποφάσισαν να μετατρέψουν πρώην μπουντρούμια βασανισμού της Ιεράς Εξέτασης σε πολυτελή ξενοδοχεία. Και οι κρατήσεις σπάνε ρεκόρ.
Τα δωμάτια όπου άγνωστος αριθμός ανθρώπων ξεψύχησαν από τα σκληρά βασανιστήρια εις το όνομα της θρησκείας, τουρίστες τώρα κοιμούνται, τρώνε και πίνουν το ποτό τους ή κάνουν σπα. Μάλιστα, όσο πιο “απείραχτο” το δωμάτιο, τόσο υψηλότερη η τιμή που πρέπει να πληρώσει ο επισκέπτης.
Τα “παλάτια των Ιερεξεταστών” όπως έχουν γίνει γνωστά τα νέα… μπουτίκ ξενοδοχεία της γείτονος χώρας, προσφέρουν κι άλλα… happenings: ηθοποιοί ντυμένοι σαν αιμοβόροι μοναχοί “κοσμούν” τα υπόγεια αυτά δωμάτια. Ενώ Ιταλίδες (και όχι μόνον) χυμώδεις καλλονές, ντυμένες με υπερβολικά σέξι εμφανίσεις παριστάνουν τις καταδικασμένες μάγισσες.
Τα περισσότερα βρίσκονται στην πάλαι ποτέ “πρωτεύουσα” της Ιεράς Εξέτασης, την Ούμπρια αλλά και τη Σικελία.
Τουρίστες από όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Πολυνησία έρχονται εδώ να περάσουν μερικές νύχτες.
“Μια διάσημη παροιμία λέει ότι ο πόνος και η ηδονή είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος… Οι άνθρωποι είμαστε εκ φύσεως ηδονοβλεψίες και πάντα μας αρέσει να βλέπουμε κάτι άβολο και συναρπαστικό ταυτόχρονα. Είναι μέρος της έξαψης που μας προσφέρει το κακό” εξηγεί στο Australia News o Angelo Fraire, μεγάλος fan των συγκεκριμένων ξενοδοχείων…
news.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα