Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ – Γράφει ο Ανέστης Αντωνιάδης

Κοινοποίηση

Αυτή τη στιγμή στην συνάντηση του Σώρρα στην Ξάνθη, αρκετές δεκάδες συμπολίτες μας θα έχουν μαζευτεί να τους χαρίσουν τα χρέη, ελπίζοντας πάλι σε άλλη μια ελπίδα αυταπάτης. Σώρρας ο οποίος έχει ίσως το μεγαλύτερο γραφείο από κάθε άλλο κόμμα στην Ξάνθη, παίρνει 20 ευρώ κάθε μηνά από τα μέλη του και φυσικά σήμερα, ένα αμάξι με τέρμα την ντουντούκα, θυμίζοντας δεκαετία του 80’ μας βροντοφώναζε, τέλος Ξανθιώτη στα χρέη σε τράπεζες, εφορίες, ΔΕΥΑΞ, δήμο και ασφαλιστικά ταμεία. Φυσικά ένας χριστιανός δεν θα βρεθεί να ρωτήσει το πολύ απλό, «βρε άρχοντα, μέγα ευεργέτη, έχεις έστω μια περίπτωση που κάποιος να χρωστούσε και μέσα από τα περιβόητα εξώδικα, να έχει τώρα ασφαλιστική, φορολογική και τραπεζική ενημερότητα, ένας;».
Σήμερα το πρωί η ΝΟΔΕ διοργάνωσε ημερίδα για τον πολιτισμό και την ιστορία, είχε δεν είχε 20 άτομα μαζί με τα στελέχη, σεβαστό το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την ιστορία, αλλά από το κόμμα που υποτίθεται σε λίγους μήνες θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου, περιμένουμε όλοι, να ασχοληθεί με άλλες προτεραιότητες. Κάνοντας εκδηλώσεις που θα μπορούσαν άνετα να ήταν εκδηλώσεις της ΦΕΞ ή του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης, δεν υπάρχει περίπτωση να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών.
Χθες το βραδύ, πάρτη στην πλατεία, οι ίδιοι άνθρωποι που υποτίθεται έκαναν την πορεία εναντίον της Χ.Α. και κατά του φασισμού, έγιναν μάλλον εάν όχι στο ίδιο επίπεδο, αλλά σε ένα βαθμό αντιπαθείς από την κοινωνία. Την μη ενεργοποίηση της αστυνομίας δεν χρειάζεται να την κατακρίνουμε, υπήρχαν θεσμικοί μέσα στην πορεία, οπότε ήταν λίγο δύσκολο να επέμβουν, για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί σε άλλο κράτος θα τους είχαν μπουζουριάσει όλους. Πάμε στην άποψη τώρα ότι τα επεισόδια έγιναν μισή ώρα μετά την πορεία. Σύντροφοι στα Πηγάδια όταν έχει ντέρμπι π.χ. με τον ΟΣΦΠ και τους ενημερώνουν ότι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι, θα παραμείνετε στις θέσεις για μισή ώρα μετά την λήξη του αγώνα για λογούς ασφάλειας. Φαντάζομαι όταν βγουν από το γήπεδο και τα κάνουν γυαλιά-καρφιά θα φταίνε οι φίλαθλοι της Ξάνθης και η ΠΑΕ, γιατί το ματς είχε τελειώσει μισή ώρα πριν.
Τέλος Χ.Α., εάν μπείτε στο site vouliwatch.gr θα δείτε ότι πρώτος σε ερωτήσεις βουλευτής στο κοινοβούλιο είναι ο κ. Λαγός, 219 αγαπητοί, μόνο για το μήνα Οκτώβριο, 219, έχει πολλές απορίες φαίνεται. Εάν συμπεράνουμε ότι οι 20 ήταν για την Ξανθή, φαντάζομαι υπάρχει και σε άλλες περιοχές έντονο το ενδιαφέρον. Όχι γιατί νοιάζεται να τον απαντήσει κανένας τι γίνεται με τα αδέσποτα και με τους αγωγούς, δεν είναι θέματα της βουλής να απαντηθούν αυτά, αλλά να πουλάμε σανό στο πόπολο και οπού μπορούμε να πάρουμε έδρα να εξαντλούμε τα περιθώρια ότι νοιαζόμαστε, αυτό φτάνει στον Έλληνα πολίτη, το θέαμα, όχι η ουσία.
Η Χ.Α. φυσικά την δουλειά της κάνει, αντίθετα εμείς και διαδήλωση διοργανώσαμε και κάθε μέρα θέμα το είχαμε σε τοπικά ΜΜΕ και αντιφασίστες έντονα δείξαμε ότι είμαστε, λες και αυτό δεν φαίνεται από τον τρόπο ζωής, από μια συμμετοχή σε πορεία επιδεικνύεται και στο τέλος τι κατορθώσαμε; Την έντονη προβολή της ΧΑ και με τα επεισόδια να την κάνουμε ακόμα ποιο μάγκικη από ότι ήταν. Η Χ.Α. θέλει μόνο να αφήνεις να μιλάνε οι ίδιοι και να μην ασχολείσαι άλλο μαζί τους, αυτό φτάνει, φαίνεται ότι κάποιοι η δεν το κατάλαβαν ακόμα ή πλέον είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της.
Τέλος αγαπητοί συμπολίτες μουσουλμάνοι που είστε πάντα πρώτοι στις διαδηλώσεις, εσείς οι συγκεκριμένοι, δεν μπορείτε να φωνάζετε εσείς για ρατσισμό, όταν εσείς οι ίδιοι ασκείτε πιέσεις και φυσικά ρατσισμό σε ομοθρήσκους, επειδή μόνο και μόνο θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται αλλιώς εθνικά, έλεος. Φτάνει ποια πλέον εκτός από εμάς, σας έχουν αντιληφθεί και οι ομόθρησκοι σας, κοινώς όλοι.
Συμπολίτη, συμπολίτισσα, όλα αυτά δείχνουν ότι ο παραλογισμός υπάρχει σε όλους τους χώρους και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δεν πρέπει να αφήσουμε την πόλη μας να μπει σε ένα μεσαίωνα. Πρέπει τώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Όλοι οι ορθολογιστές, όλοι που τρελαίνονται με την παραπάνω κατάσταση πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα, δεν πάει άλλο, από όλα τα κόμματα, γιατί αυτοί οι πολίτες οι ορθολογιστές και οι ψύχραιμοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, πρέπει να επικρατήσει η λογική, η ψυχραιμία και η κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη Ξάνθη, γιατί μπορεί την Ελλάδα να μην μπορούμε να την αλλάξουμε, αλλά τουλάχιστον την πόλη μας μπορούμε. Ας αρχίσουμε από αυτήν,
Αλλιώς, για να το πω και θρακιώτικα, θα γίνουμε μια πόλη, ένας νομός ΤΟΥΝΤΣ!
ΘΕΛΟΥΜΕ;;!!
Ανέστης Αντωνιάδης  – Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα