Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ασταμάτητη Ξάνθη «σκότωσε» και την ΑΕΛ – Κέρδισε με 1-0 στα Πηγάδια και βλέπει Ευρώπη

Κοινοποίηση


Για τα καλά έχει αφήσει πίσω της το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα η Ξάνθη, καθώς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε και της ΑΕΛ (1-0), έμεινε για 9ο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα αήττητη και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Νικηφόρο ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Xanthi FC για το 2016. Η ξανθιώτικη ομάδα επικράτησε και επί της Λάρισας (1-0) διευρύνοντας για 6ο διαδοχικό παιχνίδι το αήττητο σερί της σε πρωτάθλημα και κύπελλο και αγνοώντας την ήττα για 9 διαδοχικά ματς στην Super League. Παράλληλα, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασαν στους 19 βαθμούς με την 3η νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε από το γκολ του Βασιλακάκη στο 50’. Η Xanthi FC στρέφει πλέον την προσοχή της στον αγώνα Κυπέλλου της Τρίτης με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο.
Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 10’ το σουτ του Τριάδη πέρασε άουτ όπως και οι προσπάθειες του Λουσέρο στο 21’, του Ντε Λούκας με καλές προϋποθέσεις στο 23’ και του Λάζιτς στο 40’. Το πρώτο ημίχρονο που δεν είχε πολλές φάσεις έκλεισε με την κεφαλιά του Γιουνές μετά τη σέντρα του Λάζιτς που δεν βρήκε στόχο. Στο 48’ το σουτ του Λάζιτς μπλόκαρε ο τερματοφύλακας ενώ στο 50’ έγινε το 1-0. Ο Τριάδης έκανε τη σέντρα και ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 53’ το σουτ του Βασιλακάκη πέρασε άουτ. Στο 57’ η κεφαλιά του Ναζλίδη δεν βρήκε στόχο ενώ στο 59’ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Λισγάρα. Στο 73’ το σουτ του Γιουνές πέρασε λίγο άουτ. Στο 75’ την κεφαλιά του Γκόλια μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς. Στο 91’ το σουτ του Λαμπρόπουλου πέρασε άουτ.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους κ.κ. Δαμιανό Ευθυμιάδη (ΕΠΣ Πιερίας) – Σπυρίδων Βασιλόπουλο (ΕΠΣ Έβρου) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ανανίας Φωτιάδης της ΕΠΣ Σερρών.
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (84’ Νιέτο), Λάζιτς, Τριάδης (70’ Καμαρά), Γιουνές (88’ Ράνος).
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Αναστασόπουλος (55’ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ναζλίδης, Μαρουκάκης (67’ Λαμπρόπουλος), Αβραάμ, Πολ (70’ Κάπος), Ρέντζας, Σουλιώτης, Ποτουρίδης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα