Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πρόωρες εκλογές “βλέπουν” οι Έλληνες! Μεγάλη ανησυχία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κοινοποίηση


– Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας “Real News”
– Φόβοι των πολιτών για “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία
– Το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα ζωής και το 2017 
– 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία
Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» 6 στους 10 Ελληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση, που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας “Real News”.
Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό.
Όσον αφορά στους λόγους, που θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 30,6% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί λόγω σύγκρουσης με τους δανειστές, αλλά και κοινωνικής αναταραχής, το 28,4% θεωρεί ότι η προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναγκαστική λόγω απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης, το 19,5% απάντησε ότι θα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης γιατί θα βρίσκεται σε σύγκρουση με τους δανειστές χωρίς να έχει χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και το 11,5% εκτιμά πως θα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, λόγω πίεσης από την αντιπολίτευση.
Σε ερώτηση για το τι είναι πιθανότερο να συμβεί το 2017, το 57% εκτιμά πως θα έχουμε εκλογές, με το 20,7% να κάνει λόγο για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 19,9% για άλλη κυβέρνηση συνεργασίας και το 16,4% για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στο πώς αισθάνονται οι Ελληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, τα πράγματα είναι, λίγο έως πολύ, αναμενόμενα. Ετσι, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%).
Μάλιστα, η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.
Στα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.
Πηγή: Real News
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα