Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκόπευαν να “μεθύσουν” όλη την Ελλάδα! 22 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης και συλλήψεις

Κοινοποίηση


Ήθελαν να… μεθύσουν ολόκληρη τη χώρα με παράνομα ποτά, αλλά τελικά πιάστηκαν στα πράσα.
Νταλίκα προερχόμενη από τη Βουλγαρία είχε σταθμεύσει στη νεκρή ζώνη στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και επιχείρησε να περάσει τα σύνορα τις μικρές ώρες μετά τα μεσάνυχτα από τον Προμαχώνα Σερρών.

Αν μιλήσουμε και λίγο οικονομικά, το ελληνικό δημόσιο γλίτωσε 650.000 ευρώ από φόρους που θα έχανε αν η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιούταν για την παρασκευή ποτών

Ομως, οι τελωνειακοί την είχαν εντοπίσει και όταν ο οδηγός παρουσιάστηκε στο ελληνικό φυλάκιο, έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και βρέθηκε …παράνομος θησαυρός.
Η νταλίκα ήταν φορτωμένη με 22 δεξαμενές που περιείχαν 22 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, καθαρότητας 95% όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που έκανε το γενικό χημείο του κράτους.
Η νταλίκα με πινακίδες Βουλγαρίας που έπεσε στα δίχτυα των ανθρώπων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, είχε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία μετέφερε εμπόρευμα με αποστολέα βουλγαρική εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας ξύλου και παραλήπτη ιταλική εταιρεία προϊόντων γυναικείας και παιδικής φροντίδας.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η αιθυλική αλκοόλη κατευθυνόταν στην Ιταλία, όμως, οι άνθρωποι της ΓΓΔΕ είναι σίγουροι που το παράνομο φορτίο με το οποίο θα παρασκεύαζαν εκατοντάδες χιλιάδες φιάλες με παράνομα ποτά, θα ξεφορτωνόταν κάπου στην Ελλάδα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα