Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή στην Ξάνθη – Παράτησε το όχημα στη Λευκόπετρα και έτρεχε

Κοινοποίηση


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 46 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (12-12-2016) το πρωί, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας  Ροδόπης και Ξάνθης, πέντε (5) διακινητές, τρεις (3) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 34, 28 και 25 ετών, ένας 25χρονος, υπήκοος Πακιστάν και ένας 50χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά σαράντα έξι (46) μη νόμιμους μετανάστες. Σαράντα ένας (41) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και πέντε (5) υπήκοοι Μπανγκλαντές.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής -Ξάνθης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης συνέλαβαν τους τέσσερεις διακινητές, ηλικίας 34, 28, 25 και 25 ετών. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο 25χρονους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τριάντα τέσσερις (34) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους δύο να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων. 

Στη δεύτερη περίπτωση, πλησίον του ανατολικού Κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 50χρονο οδηγό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 
Στη συνέχεια, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς τη Λευκόπετρα Ξάνθης, όπου εγκατέλειψε το όχημα σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και τράπηκε, πεζός, σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης. 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει και το αδίκημα της κλοπής, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 11-12-2016 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
  
Συνολικά κατασχέθηκαν:
2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ
10 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα