Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα πρακτική αποκομιδής απορριμμάτων στη Δημοτική Αγορά

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση με θέμα τη νέα πρακτική αποκομιδής απορριμμάτων στη Δημοτική Αγορά εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης. 
Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:
Η αποτελεσματική συνεργασία Δήμου και πολιτών στηριζόμενη σε απλούς κανόνες μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας.

Με αυτό το στόχο το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης διένειμε επιστολή στους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς με την οποία τους γνωστοποιήθηκε το σχέδιο εφαρμογής μιας πιλοτικής πρακτικής αποκομιδής απορριμμάτων. Το εν λόγω σχέδιο αποφασίσθηκε από κοινού με αντιπροσωπεία του σωματείου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Η εφαρμογή του νέου τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών ξεκίνησε από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τις εισόδους του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς και περιμετρικά αυτού, ενώ η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων πραγματοποιείται με δύο απορριμματοφόρα τα οποία περισυλλέγουν όλα τα απορρίμματα, δύο φορές την ημέρα.

Η πρώτη φάση αποκομιδής πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί για απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ η δεύτερη στις 14.30 το μεσημέρι για την αποκομιδή αποκλειστικά απορριμμάτων και στις 15.00 για ανακυκλώσιμα είδη.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα