Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Η Ελλάδα γνώρισε τι θα πει χούντα – Να εκδώσει και τους 8 Τούρκους

Κοινοποίηση


Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση και των 8 Τούρκων στρατιωτικών που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο, ήρθαν στη χώρα μας.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Χουσεΐν Μουφτούογλου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης 5 εκ των 8 Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών,δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους όλους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».
«Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα οχτώ άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του τουρκικού λαού και της Αυτού Εξοχότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε δυσκολία να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχεται το αίτημά μας για την έκδοση τριών άλλων» είπε ο Τούρκος διπλωμάτης.
«Ως μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει στην Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας την Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» συμπλήρωσε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου ενώ τόνισε με νόημα ότι η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις λέγοντας συγκεκριμένα: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης επί του παρόντος εκκρεμεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην επερχόμενη περίοδο».
iefimerida.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα