Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έπνιξε τον Αστέρα – Όνειρα για Ευρώπη «φωνάζει», πλέον, ότι κάνει η Ξάνθη!

Κοινοποίηση


Με τακτική για σεμινάριο, οι Ακρίτες του Λουτσέσκου πέτυχαν πρώτη νίκη -και γκολ!- στα Πηγάδια φέτος, «καθαρίζοντας» 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης! 
Τους 16 βαθμούς στη φετινή Super League έφτασε η Xanthi FC μετά τη νίκη της με 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 8 παιχνίδια (9 με το κύπελλο) σκοράροντας με τους Βασιλακάκη (2’), Γιουνές (14’), Λάζιτς (31΄) οι οποίοι πέτυχαν τα πρώτα γκολ στο Xanthi FC Arena για το πρωτάθλημα. Για τον Αστέρα μείωσε ο Ιωαννίδης στο 53’.
Στο 4ο εντός έδρας παιχνίδια της η ξανθιώτικη ομάδα πήρε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα που ακολούθησε το 3-1 επί της Καλλονής για το κύπελλο ενώ το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει την ΑΕΛ για την 14η αγωνιστική στην έδρα της.
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο 2’ ο Βασιλακάκης με κεφαλιά μετά από κόντρα έκανε το 1-0 ενώ στο 7′ το σουτ του Μάσα απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Στο 13′ Ωραίο γυριστό σουτ του Τσουκαλά, σταθερά ο Ζίβκοβιτς. Στο 14’ ο Γιουνές έκανε το σουτ μπάλα βρήκε και στον Χαμντανί και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Στο 20’ το σουτ του Καλτσά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς και στο 31’ ο Λάζιτς έκανε το 3-0 με σουτ στην αριστερή γωνία του Ντοναρούμα. Στο 53’ ο Ιωαννίδης με σουτ έκανε το 3-1. Στο 70’ ο Λισγάρας με προβολή απείλησε αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Βασιλακάκης στο 82’ με πλασέ απείλησε αλλά η ευκαιρία χάθηκε.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους κ.κ. Ιωάννη Σίπκα (ΕΠΣ Πέλλας) – Κυριάκο Μερκενίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ο Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης). Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Λουσέρο, Φερνάντες, Λισγάρας, Μπέρτος, Γιιουνές.
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας (64’ Χατζητερζόγλου), Λισγάρας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (86’ Ορφανίδης Π., Λουσέρο, Τριάδης (75’ Νιέτο), Γιουνές, Λάζιτς.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μάσα (64’ Ροντρίγκεζ), Ιωαννίδης, Φερνάντες (46’ Τσιλιανίδης), Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Καλτσάς, Μπέρτος, Χαμντανί, Ίγκορ (69’ Κώτσιρας).
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα