Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι “Ζω.Ε.Σ”(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) στη «Γειτονιά του Αη Βασίλη» στην Ξάνθη!

Κοινοποίηση



-Την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση έχει αναλάβει το φιλοζωικό σωματείο της πόλης «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» 

Η ομάδα ζωοφιλικών ενημερώσεων “Ζω.Ε.Σ”, που έχει «οργώσει» κυριολεκτικά την Ελλάδα προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους για την υπευθυνότητα που θα πρέπει να μας διακρίνει στη σχέση μας με τα ζώα, θα βρίσκεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης από τις 11πμ ως τις 4μμ ενημερώνοντας για τη δράση της τόσο τους επισκέπτες αλλά και ομάδες παιδιών που θα επισκεφθούν το χώρο.
Η ομάδα έχει προσκληθεί από το φιλοζωικό σωματείο της πόλης «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» για να παρουσιάσουν ένα ελεύθερο πρόγραμμα ζωοφιλίας με στόχο να μεταδώσουν την άδολη αγάπη και την ενσυναίσθηση. Την ομάδα των εθελοντών θα πλαισιώσουν οι τρεις σκύλοι της ομάδας, η Διώνη, η σκυλίτσα που βρέθηκε μαχαιρωμένη και πυροβολημένη το 2011 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και αποτελεί σήμερα την αιτία από την οποία γεννήθηκαν οι Ζω.Ε.Σ, ο Αξελ και ο Πόθος, επίσης πρώην αδέσποτα που κακοποιήθηκαν από ανθρώπινα χέρια στην πόλη μας, διασώθηκαν από τη δημιουργό της κ. Παπαποστόλου Κατερίνα και έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα πάνω από 20.000 παιδιά.
Στόχος τους να καταπλήξουν τα πλήθη με τις μοναδικές τους ικανότητες και την απίστευτη ευφυΐα τους!
Το ίδιο σαββατοκύριακο η ομάδα της Αθήνας με πρωταγωνίστρια την μικρή Νέμεσις, την 5 μηνών σκυλίτσα που βρίσκεται στα πρωταρχικά στάδια εκπαίδευσής της για να ακολουθεί την ομάδα της Αθήνας στις ενημερώσεις της, θα μεταβεί στα Τρίκαλα Θεσσαλίας να ενωθεί με την ομάδα εκεί και να παρουσιάσουν ένα ακόμη ζωοφιλικό διαδραστικό πρόγραμμα στα χιλιάδες παιδιά που θα επισκεφθούν το χώρο εκει!
Θυμίζουμε πως το νέο ανανεωμένο εκπαιδευτικό, διαπολιτισμικό, πολυθεματικό και διαδραστικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» σε νηπιαγωγεία και σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, θεατρικό παιχνίδι ,τραγούδι, χορό, εικαστικές κατασκευές, δραματοποιήσεις, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα σε 150 σχολεία και συλλόγους.
Οι Ζω.Ε.Σ έχοντας όραμα και στόχο να ξυπνήσουνε όλες εκείνες τις κοιμισμένες συνειδήσεις που βλέπουν το κακό μπροστά στα μάτια τους και δεν μιλάνε, χτίζουν ένα νέο ζωοφιλικό ελληνικό κατεστημένο γκρεμίζοντας συθέμελα οτιδήποτε παλιό, επικίνδυνο και αναχρονιστικό! Γίνονται όλοι μαζί μια γερή αλυσίδα αγάπης, γιατί τα ζώα νιώθουν όπως εμείς, έχουν ανάγκες και δικαιώματα και αξίζουν όλα τους μια δεύτερη ευκαιρία! Και οι Ζω.Ε.Σ είναι η φωνή τους!
Δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από την κ. Παπαποστόλου Κατερίνα, (Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Απόφοιτη Kynagon Dog Trainers Academy, Diploma in Canine Behaviour & Training, Μέλος του International Society of Animals Professionals, Μέλος της Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα») και σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν δημιουργηθεί 12 υπο-ομάδες σε όλη την Ελλάδα και 1 στην Κύπρο .
Έχοντας ενημερώσει χιλιάδες μαθητές και εφήβους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, παραδίδοντας μαθήματα ουσιαστικού εθελοντισμού, η ομάδα σήμερα παρουσιάζει πολύ αξιόλογη δράση με πολύ σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε όσα παιδιά συνάντησε.
Όσοι εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων, σύλλογοι γονέων θέλετε και εσείς να επισκεφθούν το δικό σας σχολείο, σύλλογο ἠ ομάδα παιδιών, και να παραδώσουν μαθήματα αγάπης και ενσυναίσθησης, βασισμένα στην απόλυτη επιστημονική γνώση και κατάρτιση από ειδικούς του χώρου, αλλά και μέσω σημαντικών βιωματικών εμπειριών, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την κ. Παπαποστόλου Κατερίνα στο τηλ. 6972852898(μετά τις 1:30μμ καθημερινά) και στο mail papapostolouk@yahoo.gr.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα