Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τρελαίνει κόσμο η Ξάνθη – Ασταμάτητη και μόνη δεύτερη μετά και το 3-1 επί του Ηρακλή

Κοινοποίηση


Ξεπερνάει κάθε φαντασία αυτό που κάνει η φοβερή αρμάδα του Λουτσέσκου! Η Ξάνθη έφερε «τούμπα» τον ουραγό Ηρακλή (3-1) και με την έβδομη νίκη σε οκτώ αγώνες(!), εδραιώνεται μόνη πίσω από τον Ολυμπιακό. 
Μπορεί να τα βρήκαν σκούρα στην αρχή, ωστόσο στη συνέχεια οι ακρίτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους κι έφεραν «τούμπα» τον Ηρακλή για το 3-1 στα Πηγάδια. 
Αποτέλεσμα που ανέβασε την αρμάδα του Λουτσέσκου στους 31 βαθμούς, ούσα μόνη στη δεύτερη θέση πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (39β.). Ήταν, μάλιστα, το έβδομο τρίποντο του συλλόγου στους οκτώ τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος! 
Ο Γηραιός προηγήθηκε στο 10’ με τον Πασά, όμως η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Ισοφάρισαν στο 24’ με πέναλτι του Γιουνές, ανέτρεψαν τα δεδομένα στο 61’ με τον Τριάδη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Γιουνές σημείωσε το 13ο(!) φετινό του τέρμα, βάζοντας το… κερασάκι στη τούρτα απέναντι στους «προβληματικούς» και χωρίς δυνάμεις Θεσσαλονικείς, που παραμένουν… βυθισμένοι στον πάτο της βαθμολογίας και στο -5 από τη σωτηρία. Στο 88’ αποβλήθηκε ο Φλίσκας της Ξάνθης, ενώ στην εκπνοή ο Λουκίνας αστόχησε σε πέναλτι για να μειώσει κι ενώ ένα λεπτό πριν γίνει το 2-1 είχε χάσει τετ-α-τετ για το 1-2! 
Το ματς 
Στα «χαρτιά» η Ξάνθη ήταν το μεγάλο φαβορί και ως τέτοιο ανέλαβε να κάνει παιχνίδι. Είναι αλήθεια, όμως, πως πέραν από μία φλύαρη υπεροχή, δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει, με τον Ηρακλή να στέκεται αξιοπρεπέστατα και… κάτι παραπάνω. Διότι με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών «πάγωσε» την ήδη παγωμένη ατμόσφαιρα. Η άμυνα των ακριτών κοιμήθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε… από σπόντα στον Πασά κι αυτός με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 0-1. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, αλλά… προς στιγμήν ο Ηρακλής δεν έδειξε να «μασάει» και διατηρούσε άνετα τα ηνία της αναμέτρησης. Βέβαια… μάσησε στο 24’. Ο Μοντέιρο έκανε προβολή για να κόψει τον Βασιλακάκη, αλλά τον βρήκε στο πόδι, με τον διαιτητή Αρετόπουλο να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, με το οποίο ο Γιουνές έφερε το ματς στα ίσα. 
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Ο τσαμπουκαλεμένος Ηρακλής, που αμυνόταν κι έψαχνε αντεπιθέσεις, έβγαζε πάθος στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό ουσιαστικά ισορροπούσε την ποιότητα και την ανωτερότητα της Ξάνθης. Θα μπορούσε, μάλιστα, ο Γηραιός να είχε ξαναπάρει προβάδισμα, αν ο Στάμος ήταν πιο εύστοχος με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Όταν, δηλαδή, βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως άλλες συγκινήσεις, με την Ξάνθη και τον Γηραιό να μένουν στο 1-1 και τους Θεσσαλονικείς να έχουν… κλέψει ελαφρώς τις εντυπώσεις. 
Το πρώτο τέταρτο της επανάληψης κύλησε… υποτονικά, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μην βρίσκουν τρόπο να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν πραγματικές πηγές κινδύνου για την εστία του Ηρακλή. Μέσα σε δύο λεπτά, όμως, ζήσαμε τα πάντα! Στο 60’, ο Λουκίνας βρέθηκε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς –έπειτα από ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων- αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έβγαλε το τετ-α-τετ. Αντί, λοιπόν, να γίνει –που θα μπορούσε- το 1-2, έγινε το 2-1 δευτερόλεπτα αργότερα. Το κόρνερ που κέρδισε ο Ηρακλής μετετράπη σε ευκαιρία αντεπίθεσης από τους ακρίτες. Οι τελευταίοι βγήκαν υποδειγματικά στην κόντρα, ο Τριάδης πήρε την μπάλα στο ύψος του κέντρου, την κουβάλησε για πολλά μέτρα κι εν τέλει εκτέλεσε τον Χουάντερσον για την ανατροπή της ομάδας του. 
Αν και θεωρητικά απέμενε αρκετός χρόνος για να βγάλει αντίδραση η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι τέτοιο έμοιαζε αδύνατο. Οι παίκτες του Παντελίδη είχαν «αδειάσει», δεν είχαν άλλες δυνάμεις, είχαν «πνιγεί» στα προβλήματά τους και τελικά η Ξάνθη έβαλε το… κερασάκι στη τούρτα. Στο 71’, η ομάδα του Λουτσέσκου έβγαλε ακόμα μία καταπληκτική ομαδική δουλειά. Η μπάλα… ταξίδεψε με γέμισμα από την άμυνα στην επίθεση, η άμυνα του Ηρακλή ήταν αλλού γι’ αλλού και ο Τριάδης σέρβιρε στον Γιουνές, ο οποίος με το 13ο(!) φετινό τέρμα του, υπέγραψε το 3-1. Το τελευταίο «κομμάτι» της αναμέτρησης απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε θέση να κάνουν το παραμικρό… Θα μπορούσαν, βέβαια, να αγχώσουν τους ακρίτες στο νήμα, αλλά στο 88’ ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Λουκίνα (κακή) εκτέλεση και κράτησε ως το τέλος το 3-1, με τον Φλίσκα να αντικρίζει κόκκινη κάρτα στην εν λόγω φάση. 
Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνιές, Σολτάνι (58’ Λάζιτς), Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά 
Στον πάγκο της Ξάνθης: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κώστας, Ράνος, Σβάρνας 
Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (74’ Γροντής), Πασάς (74’ Ηλιάδης), Αγγελόπουλος (63’ Λεοζίνιο), Ρούσσος, Λουκίνας, Κούρος 
Στον πάγκο του Ηρακλή: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Κυριακίδης, Δούμτσιος, Βοσνακίδης 
Διαιτητής: Αρετόπουλος 
Γήπεδο: Πηγάδια 
sport-fm.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα