Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έχασε από τον ΟΦΗ αλλά πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος η Ξάνθη

Κοινοποίηση

Την πρόκριση στους «8» του θεσμού του κυπέλλου πήρε η Xanthi FC το απόγευμα της Τρίτης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να έχασε στο «Θ. Βαρδινογιάννης» από τον ΟΦΗ με 2-1 αλλά σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα και το εκτός έδρας γκολ, έφτασε στον στόχο της και προκρίθηκε από αυτή τη φάση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 (21΄ Χαντί – 66’ Βουό) με τον Λουσέρο να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ στο 76’ και να δίνει την πρόκριση στην Xanthi FC. Ντεμπούτο με την ξανθιώτικη φανέλα πραγματοποίησε ο Μάρκος Πιτσέλι.
Στους «8» του Κυπέλλου, η ξανθιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για το Xanthi FC Arena σε μία από τις ημερομηνίες 7,8 ή 9 Φεβρουαρίου και τον επαναληπτικό στο τέλος του Φλεβάρη ή στις αρχές του Μάρτη.
Στις φάσεις του αγώνα της Κρήτης και σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, στο 21’ ο Χαντί με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 φέρνοντας την υπόθεση «πρόκριση» ξανά σε ισορροπία. Στο 22’ ο Σολτάνι έκανε την πάσα αλλά ο Όστοιτς πρόλαβε τον Λάζιτς πριν κάνει το σουτ από κοντά. Στο 33’ ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Κομεσίδη μετά την εκτέλεση κόρνερ. Στο 45’ η σέντρα σουτ του Μπαξεβανίδη πέρασε άουτ. Στο 52’ ο Ζίβκοβιτς με διώξιμο προ του επιθετικού του ΟΦΗ έβγαλε μία πάσα στον Σολτάνι με τον Κομεσίδη να προλαβαίνει και με προβολή να βγάζει την μπάλα κόρνερ απομακρύνοντας τον άμεσο κίνδυνο. Στο 66΄ο Βουό μετά από σύγχιση στην περιοχή με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 76’ μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Λουσέρο που έξω από την περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ και σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 2-1 με την πρόκριση να πηγαίνει στην πλευρά της ξανθιώτικης ομάδας. Το δυνατό σουτ του Ράνου έξω από την περιοχή στο 92’ απομάκρυνε δύσκολα ο Δερμιτζάκης.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) με βοηθούς τους κ.κ. Καλφάκη Εμμανουήλ (ΕΠΣ Χανίων) – Φωτόπουλο Ανδρέα (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Σταυρουλάκης της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Μητρόπουλος στο 36’, ο Όστοϊτς στο 41’, ο Λουσέρο στο 44’ στο πρώτο ημίχρονο και οι Μιλοσάβλιεβ στο 57’, Φλίσκας στο 58’, Βασιλακάκης στο 72’, οι Χαντί – Γουάλας στο 87’ και ο Κιάσσος στις καθυστερήσεις.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (67’ Πανίδος), Όστοιτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (85’ Όγκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεβ, Μάνος (74’ Χισί), Βουό.

Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Καμαρά (67’ Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Λάζιτς (86’ Ράνος), Σολτάνι (93’ Ορφανίδης Λ.).
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα