Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων οστεοπόρωσης στο Δήμο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας» που υλοποίησε ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη, στη Σταυρούπολη, στα Κιμμέρια και στο Εύμοιρο, από τις 20 μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου 2017, με μέριμνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε 400 άτομα και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες σε όσα από αυτά διαγνώστηκε πρόβλημα. 
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), για την πολύτιμη συνεργασία και την παροχή του σχετικού εξοπλισμού. Επίσης, εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στο ΕΔΔΥΠΠΥ οι εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης.
Το πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας» αποτελεί μια σημαντική δράση πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ είναι βασικό όλοι οι πολίτες να κατανοήσουν ότι η πρόληψη είναι υπέρτερη της θεραπείας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα