Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ύφεση των καιρικών φαινομένων στον Έβρο, ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας

Κοινοποίηση


Εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση περί αντιολισθητικών αλυσίδων
Κανονικά θα κινούνται από σήμερα τα οχήματα στο επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, καθώς και των βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, την άρση των απαγορευτικών μέτρων υπαγορεύει το γεγονός ότι «εξέλειπαν (στο σύνολό τους)» από σήμερα το πρωί οι λόγοι για τους οποίους είχαν ληφθεί.
Η παύση των χιονοπτώσεων, η ηλιοφάνεια και η έστω και κατά λίγες μονάδες άνοδος της θερμοκρασίας που συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό στον Έβρο, έρχονται να δικαιώσουν την αισιοδοξία που εξέφρασε χθες, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, περί ύφεσης των καιρικών φαινομένων. Το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τα πάντα, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νομού και ειδικότερα στην περιφέρεια Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, στη Σαμοθράκη, αλλά και νοτιότερα στο Σουφλί, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες διάνοιξης τμημάτων της επαρχιακής οδού, προκειμένου να μη μείνουν αποκλεισμένα χωριά του ορεινού όγκου. Ωστόσο, η κατάσταση αξιολογείται ως διαχειρίσιμη καθώς από τη μάχη για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων σε εξέλιξη των προηγούμενων ημερών από σήμερα ο μηχανισμός των δήμων και της Π.Ε. θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των προβλημάτων, που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά.
Σημειώνεται πως για τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο του νομού εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση περί αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνονται και οι μετακινήσεις των πεζών, δεδομένου ότι τόσο τα πεζοδρόμια όσο και οι δρόμοι του συνόλου των κατοικημένων περιοχών, χωριών και πόλεων εξακολουθούν να καλύπτονται από χιόνι.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα