Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από τον Σύλλογο Ποντίων στη Γενισέα

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Γενισέας (Κτίριο Χιάλη) του Δήμου Αβδήρων, παρουσιάστηκε από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων, η θεατρική παράσταση  «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην Ποντιακή Διάλεκτο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού του Ιερού Ναού Υπαπαντής Του Κυρίου της Γενισέας, έδρας του Δήμου Αβδήρων.

Οι τυχεροί θεατές παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση που έγραψε στα ποντιακά ο δάσκαλος της ποντιακής διαλέκτου Νίκος Θεοδοσιάδης, ακολουθώντας τη βασική ιδέα του έργου του Αριστοφάνη και χειροκρότησαν την αξιέπαινη προσπάθεια των ηθοποιών – μαθητών και μαθητριών του τμήματος διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.
Πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης, ο Δήμαρχος Αβδήρων ευχαρίστησε τον  Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης και τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Ρωμανίδη για την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Αβδήρων και του απένειμε, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, τιμητική πλακέτα, ένα αγαλματίδιο του Δημόκριτου και βιβλία που αναφέρονται στην ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα οικισμών του Δήμου Αβδήρων.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα