Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβάδισμα πρόκρισης με Μητρόπουλο η Ξάνθη – Νίκη επί του ΟΦΗ για το Κύπελλο στα Πηγάδια

Κοινοποίηση


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παύλο Μητρόπουλο πρέπει να πει η Ξάνθη. Οι Ακρίτες αδυνατούσαν να σκοράρουν αλλά ο μέσος του ΟΦΗ με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Λουτσέσκου (1-0). 
Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Ξάνθη κόντρα στον ΟΦΗ. Οι Ακρίτες αδυνατούσαν να σκοράρουν αλλά ένας αντίπαλός του, ο Παύλος Μητρόπουλος, έδωσε τη λύση σκοράροντας άθελά του στην εστία της ομάδας του (1-0). Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους με τους Σολτάνι και Γιουνές, έχασε το… άχαστο και την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70’ ο Μάνος! 
Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Δαύκου, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, οι παίκτες του ΟΦΗ προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση, έχοντας τον ταχύτατο Μάνο στην κορυφή. 
Μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου, στο οποίο δεν υπήρξαν ευκαιρίες, ο ΟΦΗ έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς για πρώτη φορά. Μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μάνος βρέθηκε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς αλλά έκανε κάκιστο κοντρόλ και δεν κατάφερε να απειλήσει στο 24’. Ένα λεπτό μετά, η Ξάνθη είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι αλλά το σουτ του Ντε Λούκας πέρασε λίγο άουτ. Στο 29’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια ευκαιρία αλλά ο Δαύκος μπλόκαρε δύσκολα την κεφαλιά του Ράνου. 
Τα λεπτά περνούσαν, οι Ακρίτες δυσκολεύονταν να βρουν το γκολ που θα «ξεκλείδωνε» την άμυνα του ΟΦΗ και θα έκανε πιο εύκολο το έργο τους. Το βρήκαν τελικά μέσω ενός… αντιπάλου στο 40’! Ο Μητρόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μετά το γύρισμα του Λάζιτς, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Τρία λεπτά μετά, ο Δαύκος έκανε την έξοδο και έδιωξε τη μπάλα, ο Σολτάνι επωφελήθηκε και έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά για κακή του τύχη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Ξάνθη λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο τέρμα αλλά η σουτάρα του Γιουνές έξω από την περιοχή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Αυτή η φάση ξύπνησε τους Κρητικούς που ισορρόπησαν το παιχνίδι, κρατούσαν μακριά τους αντιπάλους τους από τα καρέ τους και σιγά σιγά… ξεμύτιζαν, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Το άγγιξαν, μάλιστα, στο 70ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μητρόπουλος έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Ζίφκοβιτς δεν συγκράτησε τη μπάλα και την έστρωσε ουσιαστικά στον Μάνο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να αστοχήσει! 
Ο ΟΦΗ είχε σπαταλήσει την καλύτερή του ευκαιρία για να σκοράρει, κάτι που έδινε ψυχολογία στην Ξάνθη. Οι Ακρίτες πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, ωστόσο δεν απείλησε κάποια άλλη φορά την εστία του Δαύκου, με το 1-0 να δίνει το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, στους γηπεδούχους. 
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (62’ Γουάλας), Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (67’ Βασιλακάκης), Σολτάνι (80’ Τριάδης), Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς, Λισγάρας, Καμαρά. 
ΟΦΗ (Μηνάς Πίτσος): Δαύκος, Παντίδος, Νάστος, Μάνος, Πάγκαλος (72’ Όγκμποε), Βρεττός (80’ Μπουρσέλης), Κομεσίδης, Χίσι, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Μητρόπουλος. 
Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) 
Γήπεδο: Πηγάδια 
Γιώργος Τσανάκας / sport-fm.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα