Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τρένο» η Ξάνθη, πέρασε και από το Καυτανζόγλειο – Με… σπασμένα φρένα η ομάδα

Κοινοποίηση


Ξάνθη με… σπασμένα τα φρένα! Οι εκπληκτικοί Ακρίτες πέρασαν και από την έδρα του Ηρακλή (0-1) με γκολ του «καυτού» Γιουνές, έφτασαν τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση! 
Ξάνθη για πολύ μεγάλα πράγματα! Η εκπληκτική ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία και το 2017! Οι Ακρίτες επικράτησαν με το τέρμα του «καυτού» Γιουνές (σσ. 9 γκολ στο πρωτάθλημα και πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ιντέγε) με 1-0 μέσα στο «Καυτανζόγλειο» του Ηρακλή, έφτασαν τις πέντε σερί νίκες και τα 11 ματς χωρίς ήττα στη Σούπερ Λίγκα και απολαμβάνουν τη μοναξιά της δεύτερης θέσης! 
Αντιθέτως, ο Γηραιός που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο για την παραμονή του. Με δέκα στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι γηπεδούχοι, αφού ο Περόνε αποβλήθηκε! 
Το ματς
Η Ξάνθη μπήκε με ξεκάθαρο σκοπό να δώσει την κατοχή στον Ηρακλή και να τον περιμένει στο δικό της μισό, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Ο Γηραιός προσπαθούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, ο Περόνε αποτελούσε στήριγμα για τους συμπαίκτες του και ο Λεοζίνιο είχε αναλάβει τη δημιουργία. Ωστόσο, η ανασταλτική λειτουργία των Ακριτών δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Ζίφκοβιτς. 
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών δε κι ενώ η Ξάνθη είχε αρχίσει να… ξεμυτίζει, κέρδισε πέναλτι σε μια ανόητη ενέργεια του Χουάντερσον! Ο Βραζιλιάνος βγήκε χωρίς λόγο από την εστία του και πήγε στα όρια της περιοχής και πλάγια δεξιά, ο Βασιλακάκης πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα, με τον πορτιέρε του Ηρακλή να τον ανατρέπει με τη φόρα που είχε και τον Κύζα να καταλογίζει σωστά την παράβαση. Ωστόσο, ο Χουάντερσον πήρε την εκδίκησή του, «βγάζοντας» την κακή εκτέλεση του Γιουνές. Στην αμέσως επόμενη φάση δε, λίγο έλειψε ο Γηραιός να βρεθεί αυτός μπροστά στο σκορ αλλά ο Ζίφκοβιτς αρνήθηκε το γκολ στον Λεοζίνιο! 
Στο 29’ ο Ηρακλής είχε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Περόνε έφυγε στην κόντρα και άνοιξε στον Λεοζίνιο αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ, με την τελευταία φάση του πρώτου μέρους να ανήκει και πάλι στους γηπεδούχους. Ήταν μια σέντρα-σουτ από τον Πασά, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει προς το «γάμα» της εστίας του Ζίφκοβιτς αλλά τον Σέρβο τερματοφύλακα να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. 
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντσερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιάμπαρης, Λεοζίνιο, Κούρος, Ιντζόγλου (88’ Κυνηγόπουλος), Πασάς (70’ Λουκίνας), Μοντέιρο, Μπαρτολίνι, Περόνε. 
Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Βοσνακίδης, Αγγελόπουλος, Καραγκούνης, Δούμτσιος. 
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (73’ Σολτάνι), Τριάδης, Γιουνές (88’ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (84’ Χατζητερζόγλου). 
Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Νιέτο, Ορφανίδης. 
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας) 
Γήπεδο: «Καυτανζόγλειο»
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα