Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Χιόνι με το κιλό στην ορεινή Ξάνθη – Πάγωσε το συντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Μέσα στο χιόνι θάφτηκαν δεκάδες ορεινοί οικισμοί στην Ξάνθη με την κακοκαιρία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής να συνεχίζεται τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη. 
Το χιόνι έκανε αισθητή την παρουσία του και το μεσημέρι της Τρίτης, διατηρώντας στα λευκά τους ορεινούς οικισμούς αλλά και αρκετά σημεία στον κάμπο. Μέσα στην πόλη επικρατούσαν ήδη από το πρωί ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες με το συντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας να παγώνει, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα. 
Οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονταν από νωρίς σε κίνηση, ωστόσο σε αρκετά σημεία τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να σκεπάζονται από το χιόνι ή τον πάγο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή περιοχή γίνεται με τη χρήση αλυσίδων και με ιδιαίτερη προσοχή. Από τη ΔΕΗ ανακοινώθηκαν πιθανές διακοπές ρεύματος στην Ξάνθη από το απόγευμα της Τρίτης ενώ αποφασίστηκε τα σχολεία να μην λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη. 
Αρκετοί κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, επισημαίνοντας πως αρκετοί δρόμοι ήταν παγωμένοι και επικίνδυνοι. 




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα